Voor het eerst naar de sportschool

Workout

Wil je graag lekker aan de bak in de fitness, maar begin je al te zweten voordat je ook maar iets hebt gedaan, omdat je eigenlijk geen idee hebt waar je moet beginnen en het gevoel hebt dat iedereen je aankijkt? Wees gerust; je bent niet de enige! Er zijn genoeg mensen (in het algemeen vrouwen) die zich niet comfortabel voelen om naar de sportschool te gaan. Het moment van gene als er iemand naar je toekomst (meestal een man) die je komt verbeteren. Maar je kan het ook anders zien! Hij komt naar je toe om je te helpen en staat niet op een afstandje met zijn vrienden je uit te lachen. Daarbij is het alleen maar goed aangezien je een nare blessure kunt oplopen als je oefeningen verkeerd uitvoert.

Ons advies is om gewoon te beginnen! Maar om goed voorbereid te zijn, willen we je graag een paar tips meegeven van wat je wel, maar ook vooral niet moet doen als je net gaat beginnen in de sportschool. Dus pak je handdoekje en drinkflesjes, kleed je om extra te werken aan je gezondheid!

1.Begin met een instructeur

Wil je wegwijs worden in de sportschool? Vraag dan aan de balie of er een instructeur is die je wegwijs kan maken. Meestal bieden sportscholen dit gratis aan en is dit een service die ze bij je eerst keer sporten al automatisch aanbieden. Hij laat je zien hoe fitnessapparaten werken en hoe je oefeningen op de juiste manier uitvoert. Ook kan hij je laten zien welke apparaten je nodig hebt om jouw persoonlijke doel te behalen. Of dat nou conditie, kracht, lenigheid of afvallen is. Als je er echt voor wilt gaan kun je ook een personal trainer aannemen. Deze regelt een trainingsschema en blijft je motiveren je oefeningen te doen.

2.Het juiste gewicht

Wat je vaak bij een groep mannen ziet gebeuren, is dat ze zich gaan uitsloven voor hun vrienden door het zwaarste gewicht te pakken dat ze kunnen tillen. Het gaat echter om herhalingen en niet een beweging waarmee je je spieren traint. Zorg voor een gewicht die niet té zwaar is, maar wel voelt als een uitdaging. Maar hiermee bijvoorbeeld 2 setjes van 15, met daartussen 30 seconden rust. Na een paar weken is het ook belangrijk het gewicht te verhogen, zodat het wel een uitdaging blijft voor je lichaam en geen gewenning wordt.

3.Train elke spiergroep

“Never skip legday” is een bekende afbeelding op het internet waarbij een man met hele grote borst en armspieren te zien is, maar hele dunne beentjes. Om in verhouding te blijven is het belangrijk om al je spieren te trainen. Als je buikspieren doet, train dan ook je rugspieren. Evenals linker en rechterkant van je lichaam.

4.Voeding

Bij sporten komt ook de juiste voeding kijken. Train je je kapot, maar lijken je spieren niet te groeien? Dan heb je waarschijnlijk te weinig eiwitten die je binnenkrijgt. Deze zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen waardoor ze ook makkelijker groeien. En uiteraard is het geen excuus om na het sporten een stuk taart weg te eten omdat ‘je toch genoeg hebt verbrand’ terwijl je wilt afvallen. Het is een combinatie van beide die je naar succes zal brengen!

(77)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)