Waarom jij moet beginnen met zwemmen

Zwemmer rugslag

Dit heb je vast al eens eerder gehoord, maar zwemmen is een van de gezondste sporten die er is. Of je nu zwemt in een intex zwembad, een buitenbad, binnenbad of in de zee, er zijn geen smoesjes om niet te kunnen zwemmen. Er is altijd plek om rustig je baantjes te kunnen trekken. Naast dat het goed is voor je lichaam, is het ook een sport die goed is voor de geest. Zeker in de tijd van mental health issues vanwege de enorme werkdruk, is dit een goede manier van ontspannen. Lees hier waarom!

Goed voor de spieren

Ben je een enthousiaste sporter? Ga je liever op de zaterdagochtend een rondje hardlopen dan een filmpje kijken op de bank? Overweeg dan eens om een zwembad in de tuin te nemen. Als je een stukje gazon zonder toegevoegde waarde in je tuin kent, kun je overwegen om een intex zwembad hier op te  plaatsen. Wat is er fijner om zelf te bepalen wanneer jij je zwembad gebruikt? Mocht je in de zomermaanden even te warm hebben, kun je direct afkoelen in je eigen zwembad. Makkelijk in onderhoud, goed voor de spieren en zeker genieten tijdens de zonnige zomerdagen.

Ontspanning

De hoeveelheid stress wat onze generatie meebrengt, is niet gezond. De werkdruk ligt hoger, vanwege de vele sociale media uitingen heb je vaak het gevoel dat je achterloopt. Er worden hogere eisen gesteld aan de doelen op werk, maar ook op privégebied. Voor mensen met veel stress en hierdoor ook gespannen spieren is zwemmen de geschikte sport om deze spieren los te maken en daarnaast ook je hoofd leeg te maken. Na een tijdje baantjes trekken voel je je langzaam ontspannen en kun je rustig je werk dag of weekeinde beginnen. Een rondje wandelen werkt natuurlijk ook, maar bij zwemmen gebruik je net wat meer spieren zodat ook jij gelijk je dagelijkse sportiviteit hebt gehad.

Overgewicht

Wow! Wist je dat bijna de helft van alle mensen boven de achttien in Nederland matig tot ernstig overgewicht hebben? Met rustig baantjes trekken verbrand je al zo’n 500 calorieën per uur en iedereen kan het doen. Vergeet de smoesjes, koop een badpak en spring het water in. Als je het tempo al even opschroeft in het zwembad kom je al op zo’n 700 calorieën per uur. Verantwoord sporten is het ook, want bij vele klachten is dit de uitkomst om geen spieren te verzuren.

(69)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!