Alles over de Spaanse taal

Cursus-Spaans

Het Spaans is één van de meest gesproken talen op het gebied van internationale communicatie en een officiële taal van de Verenigde Naties en haar organisaties. Als je de cursus Spaans hebt gevolgd, dan kun je over de hele wereldwijd met ruim 500 miljoen mensen communiceren. Beeld je dus eens in hoeveel carrièremogelijkheden dat wel niet heeft! Voor reizen door Zuid-Amerika, voor een vakantie, voor een stage of voor werk in Spanje zal kennis over de taal je erg goed op weg helpen. Als je bekend bent met de Spaanse taal gaat er daadwerkelijk een wereld voor je open.

Cijfers

Aan het eind van de 19e eeuw spraken ongeveer 60 miljoen mensen Spaans. Dit aantal is uitgegroeid tot wel 500 miljoen mensen wereldwijd!
Van ongeveer 400 miljoen mensen is het Spaans de moedertaal. De meesten hiervan komen uit Mexico (102 miljoen) en Spanje (44 miljoen).
Spaans is na het Mandarijn en het Engels de meest gesproken taal in de derde wereld. Als je kijkt naar het aantal moedertaalsprekers, dan staat Spaans op de 2e plaats.
In Noord-Amerika is de Spaanssprekende consument de snelst groeiende markt. Het aantal Spaanssprekende inwoners is hier in 10 jaar met 60% gegroeid.

Spaans in de economie

In de VS wordt er door ongeveer 10% van de inwoners Spaans gesproken. Daarom is dit een erg grote markt, 29 miljoen inwoners spreken Spaans. Dit aantal de komende jaren alleen maar groeien.
Naar verwachting zal de Spaanstalige bevolking in 2015 met 10% stijgen. Hierdoor wordt de interesse in Spaanse kranten, tijdschriften, radio en televisie ook steeds groter.
Zuid-Amerika zal waarschijnlijk een gigantische economische groei doormaken, waardoor ze als internationale handelspartner van groot belang kunnen gaan worden.
Steeds meer bedrijven gaan in zee op internationaal niveau, waardoor het voor werknemers een groot voordeel kan hebben om Spaans te leren.

Cultuur

De Spaanse cultuur beïnvloedt de wereldwijd de kunst, architectuur en literatuur, wat in de nabije toekomst waarschijnlijk niet zal veranderen.
Het werk van de Spaanse architect Santiago Calatrava is te zien in Ierland, Zweden, Griekenland, Duitsland en de plek van het World Trade Centre in New York.
In 2005 werd door Shakira het bestverkochte Spaanstalige album ooit verkocht.

(86)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)