Telefoon kapot? Koop geen nieuwe!

Mobiele telefoon reparatie

Een ongelukje zit in een klein hoekje en voor je het weet is je smartphone kapot, heeft een deukje opgelopen of is er een onderdeeltje beschadigd en aan vervanging toe. Maar al te veel mensen kopen dan een nieuwe smartphone terwijl een onderdeeltje heel gemakkelijk is te repareren of te vervangen.

Wat gebeurt er

Niet voor niks kan je bij het aanschaffen van een mobiele telefoon een valschade verzekering afsluiten. Het komt dan ook vaak voor dat dit gebeurt en kan je hier gebruik van maken. Maar niet iedereen doet dat en terecht. Vaak is de valschade of waterschade aan de telefoon ofwel te klein of niet eens aanwezig, dus waarom daarvoor extra betalen?

Toch kan het een keertje voorkomen maar dan zijn de rapen nog heus niet gaar. Als je maanden of jarenlang geld betaald voor iets wat niet nodig is, dan is het veel goedkoper om een onderdeeltje te laten repareren of vervangen als het wel gebeurt.

Wat gaat kapot

Vaak zijn het ook nog eens dezelfde onderdelen die altijd kapotgaan, dus bij een telefoon reparatie kunnen reparateurs hier heel makkelijk op inspelen en de reparatieprijs scherp houden. Zelfs goedkoper dan wanneer iemand zich ervoor verzekerd.

Top 5 van de meest voorkomende schade:

 1. scherm
 2. accu outlet
 3. camera voor of achter
 4. speaker
 5. microfoon

Hoe op te lossen

Het repareren kan heel makkelijk bij een mobiele telefoon reparatie. Elke stad heeft wel één of meerdere winkels hiervoor. Hierbij krijg je vaak een snelle service dus klaar terwijl je wacht en zijn de tarieven ook nog redelijk geprijsd.

Het is ook mogelijk om je reparatie online op te geven en je kan je telefoon gewoon opsturen en dezelfde week krijg je hem weer terug zo goed als nieuw!

Model telefoon

Ook is het een kwestie van wie welke type telefoon kan repareren. Maar over het algemeen kun je ervan uit gaan dat alle modellen bij een reparateur zijn te maken. Soms komt het dan wel voor dat er een onderdeeltje van een bepaald type model telefoon apart besteld moet worden voor de reparatie.

Om zeker te zijn van je zaak kun je ervan uit gaan dat de volgende merken zeer gangbaar zijn en hiervoor onderdelen bekend zijn:

 • iPhone reparatie
 • Samsung reparatie
 • Huawei reparatie
 • LG reparatie
 • Sony reparatie
 • Nokia reparatie

Ook al wordt dit niet direct gepromoot zal elk ander type telefoon ook gerepareerd kunnen worden. Als je bij een reparateur komt kan die goed vertellen wat wel en niet repareerbaar is en of de onderdelen hiervoor te verkrijgen zijn (mochten deze op dat moment niet voorradig zijn).

Kortom loont het de moeite om eens te kijken wat je kwijt bent voor een onderdeel repareren of vervangen. En vergelijk dat maar eens met wat je kwijt gaat zijn aan een verzekering voor valschade.

(87)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)