Voordelen van een refurbished iPhone 5

Iphone

Je ziet het steeds vaker: refurbished telefoons die aangeboden worden. Maar wat is een refurbished telefoon precies? Waar veel mensen nog nooit gehoord hebben van bijvoorbeeld een refurbished iPhone, zijn er ook genoeg mensen die een verkeerd beeld hebben over refurbished telefoons. Vaak ontstaat de verwarring met een tweedehands telefoon. Echter klopt deze informatie niet. Lees hier meer over wat precies het verschil is tussen een nieuwe, tweedehands en refurbished telefoon en welke voordelen hieraan verbonden zijn.

Een refurbished telefoon wordt in Nederland vertaald naar een toestel dat gereviseerd is. Het gaat hier om telefoons die terug zijn gebracht naar de leverancier. Er zijn verschillende redenen waarom een telefoon terug gestuurd wordt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een krasje op de behuizing binnen een korte termijn of een gebroken scherm. De leverancier repareert vervolgens de telefoon en vervangt de onderdelen die ontbreken of zijn beschadigd. Als hierna blijkt dat de telefoon gewoon normaal functioneert en geen gebreken meer heeft kan deze verkocht worden onder de titel refurbished. Het is dus niet zo dat iemand zelf zijn telefoon op marktplaats kan verkopen als refurbished terwijl dit eigenlijk tweedehands is en het toestel gebreken kan hebben.

Tweedehands of refurbished?

Zoals al eerder genoemd ontstaat er veel verwarring over de term refurbished. Echter is er een groot verschil tussen deze twee. Een refurbished telefoon voldoet namelijk aan een aantal kwaliteitseisen voordat het weer verkocht mag worden. Daarnaast wordt er ook garantie gegeven bij het toestel. Dit is niet het geval bij een tweedehands telefoon. Ook hebben deze telefoons vaak mankementen of slijtage op bepaalde plekken.

Voordelen

Het grootste voordeel van bijvoorbeeld een refurbished iPhone 5 is dat het wel honderden euro’s kan schelen in vergelijking met een nieuw toestel. Doordat de kwaliteitseisen hoog zijn en een toestel daarna pas al refurbished verkocht mag worden, is de kwaliteit vergelijkbaar met een nieuw toestel. Ook de garantie die je erbij krijgt is een groot pluspunt in tegenstelling tot het kopen van een tweedehands telefoon. Let hierbij wel op dat je de garantie krijgt bij de verkopende partij en niet bij Apple zelf. Je moet het zien als een occasion. De kop is eraf, maar dat zegt eigenlijk nog niks want het toestel is zo goed als nieuw. Daarnaast weet je bij een tweedehands toestel vaak niet zeker of de software goed werkt.

Een refurbished telefoon is dus zeker een goed alternatief als je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon wilt, maar niet het volledige bedrag wilt uitgeven.

 

(90)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)