Alles over de aanschaf van een steiger voor eigen gebruik

steiger

Veel professionele aannemersbedrijven beschikken over een eigen steiger. Het is een veilige manier om op hoogte te werken, bijvoorbeeld aan de buitenkant van het huis. Ladders en trappen kunnen onhandig zijn en voldoen daarnaast vaak niet aan de veiligheidseisen. Ook voor particulier gebruik, kan het handig zijn om een rolsteiger aan te schaffen. Daar vertellen we je in dit artikel meer over. 

Waarom zou je een steiger aanschaffen? 

Een steiger kan een goede investering zijn wanneer er veel gebruik van maakt. Een rolsteiger kent veel verschillende voordelen. Het belangrijkste voordeel is wel dat het veilig werken op hoogtes mogelijk maakt. Met een steiger voldoe je al snel aan de veiligheidseisen, mits de steiger regelmatig gekeurd wordt. Op een steiger sta je veel stabieler dan op een ladder of trap, waardoor de kans op vallen veel kleiner is. 

Daarnaast brengt een steiger ook een stuk gemak met zich mee. Doordat de steiger een platform heeft waar jij je spullen op kunt zetten, hoef je niet meer telkens naar beneden om je spullen te pakken. Een steiger is ook veel breder dan een trap, waardoor je een veel groter oppervlak kunt aanpakken in één keer en dus minder vaak hoeft te verplaatsen. Een steiger is dan misschien wel moeilijker te vervoeren, maar wanneer je een steigeraanhanger koopt, is dit probleem ook opgelost. 

Wat voor steiger kun je aanschaffen? 

Steigers zijn in veel verschillende groottes en varianten te verkrijgen. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en kwaliteiten. Een van de soorten steigers die te koop zijn, is de rolsteiger. Een rolsteiger staat, zoals de naam al doet vernoemen, op wielen. Hierdoor zijn deze steigers heel flexibel. Let wel even op de regelgeving rondom rolsteigers en koop een rolsteiger alleen bij gespecialiseerde bedrijven zoals Rolsteiger.net.

Dan heb je ook een staande steiger. Deze steiger rust met twee staanders op de grond. Staande steigers worden vooral gebruikt bij grote, langdurige projecten waarbij het niet nodig is om de steiger regelmatig te verplaatsen. 

Als laatst heb je nog een vouwsteiger. Een vouwsteiger is inklapbaar, waardoor deze steiger maar weinig ruimte in beslag neemt. Heb je dus maar beperkte opslagruimte? Dan is de vouwsteiger de beste keuze voor jou. 

Waar koop je een steiger? 

Als je besloten hebt dat je een steiger wil aanschaffen en je weet welke steiger aansluit op jouw wensen, kan de zoektocht beginnen. Je kunt je steiger bij een bouwmarkt kopen, maar er zijn tegenwoordig ook sites waarop je gekeurde steigers kunt bestellen. De steiger wordt dan gewoon op locatie afgeleverd, ideaal!

(23)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)