Slapend rijk worden met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds populairder aan het worden, de verkoop van zonnepanelen is dan ook flink gestegen de laatste jaren. Dit is dan ook niet zonder reden, door zonnepanelen te kopen kan je behoorlijk wat geld verdienen. In dit artikel leggen we uit hoe je geld kan verdienen met zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen
Voordat je geld gaat verdienen met zonnepanelen, moet je ze eerst natuurlijk kopen. Het is belangrijk dat je je vooraf goed in zonnepanelen verdiept en je nadenkt over de volgende onderwerpen:

– Beschikbaar dakoppervlak: hoeveel dakoppervlak is beschikbaar voor zonnepanelen en is dit oppervlak ook geschikt voor zonnepanelen? Denk hierbij aan schaduwinval en de ligging. Het liefst heb je géén schaduwval op het dak en ligt je dak op het zuiden.

– Soort zonnepaneel: er zijn twee soorten zonnepanelen; monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen. Het eerste type is het duurst maar heeft het beste rendement en het tweede type is goedkoper, maar heeft – zoals je al raadt – een lager rendement. Ga voor jezelf na wat jij het fijnst vindt.

– Hoeveelheid kWh: ook is het belangrijk dat je bedenkt hoeveel kWh je op wilt wekken. Het is aan te raden maximaal je huidige vermogen op te wekken en niet meer, eerder iets minder. Voor alle kWh die je opwekt én niet verbruikt krijg je namelijk een veel lager bedrag terug, waardoor het langer duurt om je zonnepanelen terug te verdienen. Je kan dan beter wat minder zonnepanelen aanschaffen.

Geld verdienen
Zodra de zonnepanelen op je dak liggen en zijn aangesloten, beginnen ze met het opwekken met energie. De energie die de zonnepanelen oplevert kan je direct gebruiken, als je op het moment van opwekken de stroom niet nodig hebt, dan wordt de stroom teruggeleverd aan je energieleverancier. Je krijgt dan een vergoeding per geleverde kWh. Het bedrag wat je terugkrijgt is het energietarief, wat nu op € 0,23 per kWh ligt.

Bij je energierekening zal je zien dat de verbruikte kWh geleverd door je energieleverancier, worden verrekend met de zelf geleverde energie. Op deze manier is je energierekening dus een stuk lager. Na ongeveer 10 jaar heb je hierdoor je investering terugverdient. Vanaf dit moment ga je dus in feite winst maken op je zonnepanelen. Deze winst kan uitlopende tot duizenden euro’s!

Naast het aanleggen van zonnepanelen, hoef je eigenlijk niks aan je zonnepanelen te doen. Ze liggen op je dak en jij verdient geld. Als je de zonnepanelen hebt terugverdient, wordt je dus in feite slapen rijk!

(35)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)