3 Handige tips voor een motorvakantie

motorvakantie

Het is inmiddels zomer en dat betekent dat het tijd is om je motor uit de schuur te halen en fantastische routes te rijden. Je kunt onderweg genieten van de mooiste dorpjes, uitzichtpunten en wegen. Het reizen onderweg is net zo leuk als de hele vakantie zelf. Ga je voor het eerst op reis met je motor, dan heb je veel aan deze handige tips, zoals het aanschaffen van een motor topkoffer. Natuurlijk zijn er genoeg andere tips voor je motorvakantie en zijn als volgt.

Zorg dat je de correcte verzekeringen hebt

Ga je op reis, dan moet je zorgen dat je een reis- en motorverzekering hebt en eventueel een pechhulpverzekering. Je hebt verschillende mogelijkheden om voor een aantal euro per maand een verzekering af te sluiten. Het is een hele kleine moeite en het kan je onderweg ontzettend helpen als je pech hebt. Neem ook producten mee zoals een bandenreparatiesetje, vizierreiniger, kettingspray en motorolie zodat je bij pech zelf aan het werk kan om het probleem op te lossen. Is er iets defect of los aan je motor, dan is het handig om trekbandjes te hebben. En maak voordat je op motorreis gaat foto’s van je rijbewijs en paspoort. Mocht je dit kwijtraken, dan heb je altijd nog foto’s op je telefoon.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is geweldig om met de motor te gaan rijden en zien waar je de volgende nacht gaat slapen. Wil je meer zekerheid en duidelijkheid hebben waar je elke nacht gaat slapen tijdens je reis, dan is het verstandig om van tevoren overnachtingen te boeken en de route helemaal uit te stippelen. Er zijn zelfs speciale motorhotels. Deze speciale hotels voor motorrijders beschikken over een ruimte waar je je kleding kunt ophangen en een ruimte voor stalling. Zorg er ook voor dat je van tevoren alles weet over het land waar je naartoe reist met je motor. Zo weet je de regels en weet je wat wel en niet is toegestaan.

Zorg voor de juiste kleding en een goede motor

De juiste kleding en een goede motor klinkt heel vanzelfsprekend, maar is ontzettend belangrijk. Je wilt je motor van tevoren nog even laten checken bij de garage. Denk bijvoorbeeld aan de remmen, de bandenspanning en de motorolie. Ook wil je over de juiste motorkleding beschikken en goede motorschoenen. En uiteraard is een veilige helm wel zo fijn en een must. Heb je te maken met temperatuurverschillen, dan heb je in ieder geval goede motorkleding om je te beschermen.

(38)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)