Cuba, een land van dromen

archeologie

Cuba is uniek en de sfeer op dit eiland kun je eigenlijk met niets vergelijken. Oude oldtimers rijden door straten met vervallen koloniale huizen. Cubaanse salsamuziek klinkt uit elk raam. Cowboys galopperen op hun paard over een dorpsplein. Daarnaast herbergt de Caraïbische zee veel archeologische schatten van scheepswrakken. Zo zijn bijvoorbeeld Cuba en Nederland samen bezig met archeologisch onderzoek en het zoeken naar scheepswrakken langs de kust van Cuba. Dikke sigaren, de beste mojito’s, witte stranden en groene valleien: Cuba heeft het allemaal. Laat je inspireren door de Cuba reistips van reisexpert Julio voor een onvergetelijke reis over dit Caribische eiland.

Cuba reistips

Havana is een grote stap terug in de tijd: je waant je even in de jaren vijftig. Havana heeft iets magisch. De pleintjes met levendige muziek, kinderen die honkballen op straat, de Amerikaanse oldtimers die door de straten rijden. In Havana is veel te zien en te doen, maar het mooiste is simpelweg het verdwalen. Ga wandelen door de kleurrijke straten met koloniale gebouwen. Geniet van het leven dat zich op straat afspeelt. En ga af en toe met een mojito op een terrasje zitten om op je gemak je ogen uit te kijken.

Slaap in een casa particular

Een mooie manier om kennis te maken met de Cubanen en hun dagelijkse leven, is slapen in een casa particular. Lokale families stellen een deel van hun huis open voor reizigers, een goed alternatief voor de Cubaanse staatshotels. Je hebt je eigen comfortabele slaapkamer en badkamer, maar je maakt wel even deel uit van het familieleven. En nog een voordeel: nergens eet je zo lekker als bij je casa particular.

Tabaksvelden

Een bezoek aan Vinales ontbreekt op geen enkele Cuba-reis. En terecht, want Vinales is magisch. Dit dorpje ligt tussen de prachtige tabaksvelden van Cuba, omringd door grillig karstgebergte. Hier kun je prachtige wandeltochten maken, grotten ontdekken en zien hoe tabak geproduceerd wordt. Houd je van paardrijden, dan is Vinales de perfecte bestemming. Samen met lokale cowboys kun je mooie tochten maken door de schitterende omgeving.

Cuba reistips – Dans de salsa in Trinidad

Het UNESCO-dorpje Trinidad is één van de hoogtepunten van Cuba. Dit koloniale dorpje is prachtig gelegen tussen de bergen en staat bekend om haar talloze gekleurde straatjes met kinderkopjes. Een droom voor elke fotograaf. Ook ’s avonds is Trinidad een aanrader. Beklim de trappen van de Casa de la Música in het hart van het dorp en geniet van de livemuziek. Rond een uur of tien stappen de locals de dansvloer op om een geweldige salsashow weg te geven. Ook toeristen wagen er vaak een dansje.

Baracao

In het oostelijke puntje van Cuba ligt Baracoa. Baracao is het oudste stadje van Cuba, dat wordt omringd door groene jungle en de mysterieuze vlakke berg El Yunque. Baracoa is lange tijd relatief afgesloten geweest van de rest van Cuba en dat heeft ervoor gezorgd dat zich hier een unieke cultuur heeft ontwikkeld. Dat merk je onder andere aan de keuken, want hier vind je gerechten en smaken die je nergens anders in Cuba tegenkomt.

Cuba reistips – Relax op witte stranden

Witte stranden met poederzacht strand. Een heldere turquoise zee. Palmbomen. Cuba heeft talloze prachtige stranden en het is een aanrader om je rondreis af te sluiten in zo’n Caribisch paradijs. In het noorden zijn bijvoorbeeld bijzonder mooie stranden te vinden, zoals Cayo Santa Maria, Cayo Coco en Cayo Guillermo.

(27)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)