Heerlijk tot rust komen in Drenthe

landhotel-diever

In onze mooie provincie Drenthe vind je een aantal prachtige en gevarieerde landschappen zoals duinen, bossen, brede rivieren en heidevelden. Deze regio van het Nederlandse platteland is bekend om de mysterieuze structuren die hunebedden of ‘megalieten’ worden genoemd en die dateren uit de prehistorie.

Waar kun je verblijven?

Als je op zoek bent naar een verblijfplaats, kun je het beste een van de charmante vakantieparken overwegen of bijvoorbeeld een van de mooie hotels zoals Landhotel Diever, gelegen in een mooi natuurgebied met bosrijke omgeving. Je kunt kiezen uit vele accommodaties met leuke voorzieningen en er is een heerlijk restaurant aanwezig waar je goed kunt dineren. Bovendien zijn honden ook nog eens welkom. Het hotel ligt dicht bij veel wandel- en fietspaden zaten met toegang tot uitgestrekte heidevelden.

Wat valt er te doen in Drenthe

Als je een natuurliefhebber en outdoor explorer bent is er in deze regio genoeg te doen. Wandelen, kamperen, fietsen, vissen, en de lijst gaat maar door! Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele musea, historische plaatsen en monumenten. Op zoek naar een bruisend nachtleven? Helaas is Drenthe niet de hotspot voor een avondje uit. Er zijn een paar restaurants en een bar of twee in Assen en Emmen. Je kunt het beste naar de grotere en bruisendere steden als Groningen gaan.

Lekker de natuur in

In dit deel van Nederland is zoveel ruimte voor een scala aan buitenactiviteiten. Maak een ontspannen wandeling, wandel om de bezienswaardigheden te verkennen, of ga mountainbiken. Maak uw keuze, want er zijn meer dan 20 paden in Drenthe waaruit u kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het natuurreservaat Groote Zand in Hooghalen, een prachtig landschap van heide, bos en zandverstuivingen! Het is een prachtig gebied waar zowel wandelaars als fietsers hun hart kunnen ophalen.

Bezoek de Hunebedden

Een echt belangrijke bezienswaardigheid zijn deze grote zwerfkeien, hunebedden genaamd, die verspreid liggen over de provincie Drenthe. Het zijn niet zomaar rotsen in de grond, maar de oudste monumenten in Nederland, die dateren van 5000 jaar geleden in de prehistorie. Het zijn vermoedelijk begraafplaatsen die zijn opgericht door leden van de Trechterbekercultuur. De graven zijn opgebouwd uit grote rotsblokken die tot 40 ton kunnen wegen. Sommige verhalen doen de ronde dat ze door reuzen in elkaar zijn gezet vanwege de immense omvang en het zware gewicht dat te veel zou zijn voor de gemiddelde mens.

(43)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)