Jongeren vakanties

Nederlanders zijn gek op reizen. Het is 1 van de dingen waar zelden op bezuinigd wordt. Al vanaf de middeleeuwen zijn Nederlanders bovengemiddeld reislustig. Daarnaast zijn veel Nederlanders ook avontuurlijk aangelegd. Zo zijn actieve vakanties onder jongeren nog altijd aan een opmars bezig. .

Waarom actieve reizen?

Ook jongeren hebben tegenwoordig drukke levens met veel verantwoording en veel prikkels. Tijdens actieve jongerenreizen is het mogelijk om heel even alle zorgen achter je te laten, omdat je noodgedwongen geconcentreerd bent op wat je aan het doen bent. Als je eenmaal een berg aan het beklimmen bent of in een raft de golven te lijf gaat, ben je totaal niet meer bezig met alle dagelijkse beslommeringen, maar richt je je even puur en alleen op de activiteit die je aan het doen bent. Een goede manier om stoom af te blazen en even helemaal te ontspannen. Ontspanning door inspanning, een van de kenmerken van een goede actieve vakantie.

Voor het grootste deel van de outdoorsporten is overigens geen speciale conditie vereist. Een basisconditie is vaak voldoende, tenzij je natuurlijk enorm de bergen in trekt of andere hele heftige dingen gaat doen.

Waarom actieve vakanties?

Uiteraard omdat een vakantie met actie erg leuk is. Het zorgt ervoor dat je wat te vertellen hebt als je terug bent, je leert je eigen grenzen perfect kennen en ze waarschijnlijk verleggen, maakt intensieve groepsmomenten mee en word hecht met mensen die je de 1e dag nog niet eens kende. Gedeelde ervaringen zorgen voor een fijne sfeer in de groep. De groepsvakanties die je bij GoGo kunt kiezen bieden actie en avontuur, maar vooral een hele fijne en gezellige sfeer waarin ieder de uitdaging kan kiezen die bij hem/haar past. Maar het leuke is ook dat je gewoon inde avond met een groep mensen naar een café kan gaan en daar lekker poolen of darten.

De leukste outdooractiviteiten

Natuurlijk is het voor iedereen anders wat het leukste is. Wel kunnen we aangeven wat jongeren over het algemeen het leukst vinden om te doen. Grofweg kun je outdoorsporten opdelen in twee delen: watersporten en bergsporten. Onder watersporten vallen kajakken, hydrospeed, raften en canyoning, onder bergsporten natuurlijk klimmen, abseilen, wandeltochten en via ferrata’s.

Van de watersporten wordt vooral canyoning door velen ontzettend gaaf gevonden. Met behulp van watervallen, natuurlijke glijbanen en grote hoge sprongen baan je jezelf een weg door een rivierkloof. Met sprongen tot wel 6 meter hoog, het afdalen aan touw van een waterval en het glijden door de uitgesleten rotsen, is canyoning een soort speeltuin voor grote mensen. Ontzettend leuk om te doen!

Van de bergsporten wordt vooral de via ferrata vaak geroemd. Op grote hoogte volg je, gezekerd aan een staalkabel, een route over een berg. Met gigantische steile wanden en prachtige uitzichten een absolute adrenaline-kick!

(33)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)