Tips voor het inpakken van je backpack

Bergwandeling

Je hebt ze vast wel eens gezien. Reizigers die een grote rugzak mee hebben. Dit is vaak ook het enigste dat ze meenemen om reis, zodat ze zich gemakkelijk kunnen verplaatsen van locatie en verder geen bagage nodig hebben naast deze tas. Zo is bijvoorbeeld Thailand een populaire bestemming voor jongeren. Deze backpack hoeft helemaal niet vervelend te zitten, als je er een van goede kwaliteit hebt. Maar als je op reis gaat met één zo’n tas. Waar moet je dan allemaal op letten?

Het kopen van de juiste backpack

Het begint allemaal met de juiste rugtas kopen. Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat een backpack waterdicht of in ieder geval waterbestendig is. Als je net in een regenseizoen reist is het nogal vervelend als je ‘s avonds je tas opent om je om te kleden en te zien dat alles kleddernat is. Veel backpacks hebben ook een aparte kap die in een ritjes verstopt zit. Deze kun je in zijn geheel over de tas heentrekken om hem een soort parapluutje te geven. Wat ook handig is, is om een tas te nemen die via beide kanten open kan. Als je tas alleen boven open kan en je moet iets hebben dat onderaan zit, moet je alles eruit halen. Dat is niet wat je wilt! Ook een handige extra is om een tas te nemen met meerdere compartimenten. Zo kun je bijvoorbeeld ondergoed en zwemkleding apart opbergen zodat je hier altijd snel bij kan. Of denk bijvoorbeeld aan je vuile en schone kleding scheiden. Als een tas per rits 2 ritsjes heeft is dit een pré, aangezien je hier dan een klein slotje omheen kan doen voor extra veiligheid. Andere handige dingen zijn banden om vast te klikken zodra je de backpack draagt. Dit maakt het een stuk comfortabeler om te dragen. Als je in de winkel staat is het beste om de backpacks gewoon even om te doen en alle bandjes, sluitingen en extra’s te controleren en proberen.

Het inpakken van de backpack

Pak je rugzak licht in! Bedenk je dat je dit je gehele reis mee zal nemen en het niet lekker is als je last van je benen en rug krijgt omdat het gewicht gewoon te veel is. Daarnaast hebben vliegtuigmaatschappijen vaak ook een maximum gewicht dat je (gratis) mee kan nemen. Voor de veiligheid is het bij sommige vliegmaatschappijen zelfs verplicht om een ‘flightbag’ aan te schaffen. Deze koop je 1 keer waarna je deze telkens weer kunt gebruiken. Dit is een soort extra zak met een rits die op je tas heengaat. Zo komen de riempjes niet vast te zitten tussen een band en is je tas ook nog eens extra beveiligd, omdat je hier een slotje omheen kunt doen. Bij het inpakken zelf wil je op een zo logische mogelijke manier inpakken zodat je niet alles hoeft te doorzoeken om iets te vinden. Het besparen van ruimte kan eenvoudig door je kleding in compressiezakken te stoppen!

Meer informatie over de juiste backpack? Kijk op www.rugzak.com/backpacks

(99)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)