Toeristische locaties in Frankrijk onderweg naar uw bestemming

Tenten

Frankrijk is een prachtig land met een rijke geschiedenis en biedt veel locaties om lekker uit te rusten onderweg naar jouw eindbestemming. Wanneer u met de camper op vakantie gaat dan zijn er een aantal locaties die gemakkelijk te bereiken zijn, en onderweg zijn naar uw camping. Nog niet helemaal klaar voor uw vakantie? U kunt een camper huren, en zo genieten van uw vakantie.

Eerste stop met de camper: België

Onderweg naar Zuid-Frankrijk komt u eerst door België, afhankelijk van welke snelwegen u neemt zijn er een groot aantal mogelijkheden. Probeer wegen door de grote steden te vermijden, hier ontstaan vaak files tijdens vakantietijden. Als u via de steden Gent of Lille rijdt is het aan te raden de A1 te nemen, deze gaat langs Parijs. In Gent kunt u genieten van enkele musea, zoals Museum voor Schone Kunsten en het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Daarnaast kunt u ook stoppen bij de Belfort van Gent.

Welke stops in Frankrijk kunt u met de camper bereiken?

tentenEen camper geeft u de vrije mogelijkheid om overal heen te rijden. Bovendien kunt u heerlijk naast uw camper in de vrije natuur in een tent overnachten. Tijdens uw reis naar Zuid-Frankrijk kunt u dan ook een groot aantal stops maken.
Enkele steden die u kunt bezoeken onderweg naar uw vakantiebestemming zijn:

Marseille
Cathédral de la Major – Kathedraal van de Grote
Deze kathedraal maakt uw campervakantie een stuk interessanter. De kathedraal is bijna 120 jaar geleden voltooid, en heeft een lengte van meer dan 140 meter.
Longchamp Palace
Dit paleis zal u terugnemen naar een tijd van vorsten. Als u het Museum van Schone Kunsten in Gent heeft kunnen waarderen dan is het paleis ideaal voor uw reis, in dit paleis zit ook een Museum van Schone Kunsten samen met een Natuur Historisch Museum.
Overnachten nabij Marseille
Met de camper is Marseille eenvoudig te bereiken via de snelweg. Rondom Marseille zijn meerdere campings en staplaatsen voor vakantiecampers. U kunt dus altijd een goede locatie vinden om te overnachten.

Orange
Romeinse monumenten
Orange is een historische stad dat haar oorsprong kent uit de Romeinse tijd. Een aantal Romeinse bouwwerken staan nog steeds in de oude stad, en zijn recentelijk toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het antieke theater van Orange, is een van de best bewaarde bouwwerken uit de tijd van de Romeinen, deskundigen denken dat het bouwwerk in de eerste eeuw na Christus is gebouwd.
De Triomfboog van Orange, gebouwd rond het jaar nul, kent haar oorsprong als overwinningsmonument van de oorlogen die Augustus gewonnen heeft.

Nîmes
Bekende Oud-Romeinse stad
De historische stad Nîmes is vooral bekend om haar vele ruïnes en oude gebouwen die stammen uit de Romeinse tijd. Net als Orange heeft de stad een rijke historie met als basis de Romeinse civilisatie.

Een van de ruïnes die u kunt bezoeken in de stad is het Romeinse Amfitheater, ook bekend als de Arena van Nîmes. Vandaag de dag wordt de arena nog steeds gebruikt, voornamelijk voor concerten en stierengevechten.
De stad Nîmes heeft een tempel, gewijd aan de “Prinsen van de Jeugd”, welke ook stamt uit de Romeinse tijd.

Parkeren nabij Nîmes
U kunt gemakkelijk dichtbij de stad parkeren, of verblijven, met uw camper of auto. De ruïnes hebben een groot aantal parkeerplekken, vooral de arena biedt altijd dichtbij plek om te parkeren.

(123)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)