Vakantietips Duitsland

Duitse vlag

Duitsland, je houdt er van of je houdt er niet van. Wij van Bisk.nl vinden het een prachtig land met veel cultuur en een aangenaam klimaat. Duitsland heeft veel interessante steden zoals München of Berlijn. Daarnaast is er ook prachtige natuur te vinden zoals Saale-Unstrut-Triasland in Saksen of Wildeshauser Geest in de buurt van Bremen. In dit artikel spreken wij met fotoboekenspecialist Fotoboeken.nl over de leukste vakanties die je kunt vieren in Duitsland. We hopen je hiermee inspiratie te geven voor jouw volgende vakantie!

Stedentrips Duitsland

De populariteit van stedentrips is de afgelopen 10 jaar explosief toegenomen. Ook Duitsland heeft een aantal prachtige steden die leuk zijn om te bezoeken. Iedereen kent Berlijn en München wel maar er zijn meer aantrekkelijke steden.

Keulen
Keulen ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en er wonen ruim 1 miljoen mensen. Je kunt in Keulen o.a. over de Spoorbrug lopen, winkelen in de Schildergasse of een bezoekje brengen aan het bekende Chocolademuseum.

Trier
Trier is één van de oudste steden in Duitsland. Het ligt in de deelstaat Rijnland-Palts vlakbij de grens van Luxemburg. Er wonen vandaag de dag 108.000 mensen. Deze stad heeft een zeer rijke historie wat dateert uit de Romeinse tijd. Enkele voorbeelden die er te zien zijn zijn: Basilica van Constantijn, Grote Markt en de Abdij Sint Matthias.Als je van historische steden houdt dan is dit een aanrader!

Kamperen

Als je wilt kamperen in Duitsland kun je dit het beste doen in het midden en het zuiden van Duitsland vanwege het klimaat. We geven je een aantal mooie plekken om te kamperen in het zuiden van Duitsland.

Waging am See
Waging am See is een prachtige plek vlakbij de grens van Oostenrijk. Het ligt ongeveer 50 kilometer ten noord-westen van de Oostenrijkse stad Salzburg. Het ligt prachtig aan een meer en het is een natuurrijk gebied.

Starnberg
Onder de rook van München ligt de plek Starnberg. Een ideale locatie in het zuiden van Duitsland om lekker te kamperen. Overdag kun je lekker de natuur in, genieten aan het Starnbergermeer of lekker door München slenteren.

Heidelberg
Aan de oever van de rivier Neckar kun je ook prima vertoeven. De plaats Heidelberg ligt ongeveer 15 kilometer ten zuid-oosten van Manheim. Het is een historische stad waar veel te zien en te beleven is. Er wonen meer dan 150.000 inwoners. Als je camperen wilt combineren met het bezoeken van een stad is dit dé ideale combinatie!

(158)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)