3 redenen om te verhuizen naar de stad als twintiger bent

Verhuizen grote stad

1. Je leert jezelf beter kennen

De belangrijkste relatie in je leven is de relatie die je hebt met jezelf. Omdat wat er ook gebeurt, je altijd bij jezelf bent. Niets kan je dichter brengen bij het leren kennen van jezelf, dan van huis weg te gaan en in een andere stad te wonen. Je hebt de vrijheid om te ontdekken wie je bent, wat je echt wilt en niet wilt, zonder enige afleiding of invloeden van mensen die dicht bij je staan ​​- of het nu gaat om goede vrienden, familie of gewoon een vertrouwde omgeving, evenals de maatschappelijke en culturele normen.

Wonen in een andere stad is een eye-opener, vooral als de plaats ver verwijderd is van waar je oorspronkelijk vandaan komt. Je observeert dingen vanuit het perspectief van een buitenstaander. Je ziet dingen van buitenaf, waardoor je opnieuw nadenkt op de manier waarop je je eigen cultuur en je eigen zelf beter begrijpt.

Dit proces zorgt ervoor dat je opnieuw nadenkt over wie je bent als persoon en vraagtekens plaatst bij je oorspronkelijke overtuigingen, attitudes en waarden die werden beïnvloed door je opvoeding.

2. Je wordt onafhankelijk

Wanneer je naar een nieuwe stad verhuist, is alles nieuw; alles is onbekend. Onbekendheid kan je in eerste instantie onzeker en bang maken. Het leren kennen van de onbekende omgeving die snel vertrouwd wordt, leert je om over angst heen te komen – angst om de nieuwe straten alleen te ontdekken, met nieuwe mensen te praten, nieuwe voedingsmiddelen uit te proberen, of angst voor mensen in het algemeen omdat je de intenties van anderen niet kent en de straten zien er ’s nachts eng uit.

Als je naar een andere stad verhuist, leer je de moed op te bouwen – steeds maar weer – om onafhankelijk te zijn en alleen voor angst te staan. Je zult een punt bereiken waar het niet langer eng is om met angst om te gaan en het onbekende te leren kennen.

5. Als je verhuist leer je om netwerken op te bouwen

We groeien allemaal op met een groep netwerken – van scholen tot familie, vrienden en vrienden van vrienden. Wanneer je verhuist naar een andere stad, heb je deze netwerken niet. Je moet leren om het op te bouwen. Verhuizen is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis, die liever niet te vaak wordt gedaan. Maar verhuizen kan ook makkelijk zijn, als je een verhuisbedrijf inschakelt. Ze helpen je met inpakken, vervoeren en uitpakken. Bovendien hoef je niks zelf te tillen, dat is wel zo prettig. 

Als je ver van huis alle antwoorden op al deze vragen ontdekt, heb je alle vrijheid om deze zonder vooroordelen oprecht te beantwoorden. De wijsheid die je opdoet, zal je de rest van je leven profijt van hebben!

 

(22)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!