Alles wat je moet weten bij het kopen van een trekhaak

Autoreparatie

Er komt meer kijken bij een trekhaak kopen dan dat je zou denken. Allereerst moet jouw auto geschikt zijn voor een trekhaak. Ten tweede zijn er verschillende typen trekhaken waar je uit kunt kiezen en tot slot zijn er juridische beperkingen waar op gelet moet worden. Al met al een hoop zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat kijken voor een trekhaak.

Geschiktheid

Niet elke auto is geschikt voor een trekhaak. Dit heeft te maken met de dwarsbalk die gemonteerd dient te worden onder de auto waar de trekhaak op gemonteerd wordt. Voor elke auto is er een andere dwarsbalk nodig. Fabrikanten streven ernaar om voor elk type auto minimaal één optie voor een trekhaak te bieden, dit is echter niet altijd het geval. Met name elektrische, hybride en oudere modellen hebben niet altijd een mogelijkheid tot een trekhaak. Daarnaast komen er juridische zaken kijken bij het bepalen of jouw auto geschikt is. Bij sommige auto’s zit de trekhaak namelijk voor de kentekenplaat, wat illegaal is. Deze moet namelijk altijd goed zichtbaar zijn.

Typen trekhaken

Er zijn dus verschillende typen trekhaken met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Zo is er de vaste, afneembare en wegdraaibare trekhaak.

Vaste trekhaak

De vaste trekhaak is, zoals de naam al zegt, een vaste trekhaak die permanent op de auto is gemonteerd. Deze trekhaak is vaak de goedkoopste optie, maar veel mensen gaan zich na een tijdje ergeren aan de trekhaak omdat deze altijd in het zicht is.

Afneembare trekhaak

De afneembare trekhaak is afneembaar. Het nadeel dat de vaste trekhaak heeft dat het altijd in het zicht is heeft deze trekhaak dus niet. Daar staat echter wel een hogere prijs tegenover. Tevens moet je wanneer je de trekhaak wilt gebruiken deze eerst monteren. Wanneer je weet hoe dit moet is dit vrij gemakkelijk.

Wegdraaibare trekhaak

De wegdraaibare trekhaak is misschien wel de beste optie, omdat deze ten eerste niet in het zicht is en ten tweede niet telkens weer gemonteerd en gedemonteerd hoeft te worden. Net zoals bij de afneembare trekhaak staat ook voor deze voordelen een hogere prijs tegenover. Dit is over het algemeen de duurste optie van de drie.

Naast deze zaken zijn er nog vele andere elementen die belangrijk zijn om in acht te nemen voordat je een trekhaak koopt. Voorbeelden hiervan zijn de kogeldruk, stekker en de losbreekkabel.

(224)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)