Tips om te slagen voor je theorie examen!

Het liefste wil ja natuurlijk in een keer slagen voor je theorie examen. Dit onderdeel van je rijbewijs heb je dan lekker afgerond en jij kunt je daarna volledig richting op je praktijkexamen. Om je theorie examen zo snel mogelijk te halen, geven wij je graag enkele tips!

Voorbereiding is de basis

Vooral tieners zijn bezig met het halen van een rijbewijs. De grootste groep tieners heeft een ‘makkelijke’ instelling wat betreft het examen. Ze denken het wel even te halen, want het is toch multiple choice. Echter verkijken ze zich hier vaak erg op. Het is belangrijk dat jij de verkeersregels kent voordat je de weg op gaat. Dit gaat het CBR echt niet makkelijk maken, gezien dit gevaarlijk zou zijn voor andere weggebruikers en natuurlijk jezelf. Zorg ook alvast dat je een datum plant voor je examen. Zo weet je waar je naartoe werkt en kun je een leerschema maken.
Zorg dat je het leerboek en oefenexamens in huis hebt om de theorie te leren en te oefenen. Je kunt ook een cursus doen, maar zorg dan wel dat je echt leert, en niet naar een cursus gaat die aan het licht zijn gekomen, waar je alleen trucjes leert.

Leer ook in de praktijk

Dat je iets in een boekje leest, betekent niet dat je het ook snapt in de praktijk. Zoek situaties op straat op en oefen je stof. Wat betekenen de borden die je ziet en wie heeft waar voorrang? Als je dingen in de praktijk leert, onthoud je ze ook een stuk beter dan wanneer je het alleen lezend binnenkrijgt. Je herinnert je dan namelijk specifiek een situatie.

Wees niet bang om fouten te maken

Als je aan het oefenen bent, betekent dit dat je de stof nog aan het leren bent, en daarom dus ook nog niet alles weet. Wees daarom ook niet bang om fouten te maken! Van je fouten kun je juist leren. Het theorie-examen bestaat uit meerdere onderdelen en niet iedereen is overal even goed is. Schrijf voor jezelf op welk onderdeel je moeilijk vindt, en besteed hier extra tijd aan. Er zijn vast genoeg mensen die je wel een keer willen overhoren. Houd dan ook op welke vragen je fout had. Deze kun je dan later nog eens opzoeken om het juiste antwoord te leren. Herhalen is belangrijk!

Ga met een gerust hart naar het examen toe

Dat je misschien wat nerveus bent is normaal. Maar als je goed hebt geleerd en je heb voorbereid op de vragen die kunnen komen, moet jij het makkelijk kunnen halen. Zorg dat je de dag van tevoren goed hebt geslapen en dat je niet de stof nog tot het laatste moment blijft doornemen. Je hersenen hebben ook rust nodig om alles op te nemen. Ook goed eten en drinken van tevoren is een goed idee. Je hebt namelijk energie nodig om je drie kwartier te concentreren.

Meer tips?

Heb je meer tips nodig over het maken van je theorie-examen? Vraag dan je autorijschool om hulp. Zij zijn er om jou zo snel mogelijk veilig de weg op te krijgen en zullen je waar nodig steunen.

(128)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)