Autoverzekering opzeggen?

Autoverzekering

Wilt u uw autoverzekering opzeggen?

Er zijn verschillende redenen aan te geven waarom mensen hun autoverzekering willen opzeggen. Het kan zijn dat de auto niet meer op uw naam staat omdat u deze heeft verkocht aan iemand. Bij het verkopen van uw auto ontvangt u namelijk een vrijwaringsbewijs op het postkantoor, waarmee u de verzekering kunt beëindigen. U stuurt dan een kopie van het vrijwaringsbewijs op naar uw autoverzekeraar en zo kunt u uw autoverzekering dus stopzetten met ingang van de vrijwaringsdatum.

Goedkopere autoverzekering gevonden?

Maar u kunt ook uw autoverzekering opzeggen als de einddatum van het contract bereikt is of als u ergens anders een goedkope autoverzekering heeft gevonden en voor dezelfde dekking minder premie per maand gaat betalen. Er zijn dus verschillende redenen aan te voeren om van autoverzekeraar over te stappen naar een andere verzekeraar. Kijk wel goed de polisvoorwaarden van uw verzekeraar na om te controleren wanneer u contractueel de verzekering van uw auto kunt opzeggen, bij sommige autoverzekeraars kunt u namelijk al opzeggen voor het einde van de contractdatum. Maar meestal wordt er een opzegtermijn van een maand gehanteerd. Vanaf dat moment is het wellicht weer eens tijd om autoverzekeringen te vergelijken. Er zijn online vele vergelijkingssites voor autoverzekeringen waar u de diverse premies en polisvoorwaarden van de verschillende autoverzekeraars met elkaar kunt vergelijken.

Wijziging polisvoorwaarden door autoverzekeraar

Een reden om over te stappen naar een andere autoverzekering kan ook zijn dat de verzekeraar de premie verhoogt of ingrijpende verzekeringsvoorwaarden heeft doorgevoerd of gaat doorvoeren. Ook hierbij geldt meestal een opzegtermijn van een maand waarbij u uw autoverzekering schriftelijk kunt opzeggen. Zoals altijd geldt ook hierbij weer dat u goed de polisvoorwaarden van uw huidige autoverzekering moet doorlezen om niet voor verrassingen komen te staan.

U heeft een nieuwe auto gekocht

Als u een nieuwe auto gaat kopen is het verstandig om even contact op te nemen met uw tussenpersoon van uw verzekering om te vragen hoe u moet handelen. De tussenpersoon kan dan uw verzekering voor uw wijzigen naar de nieuwe situatie zodat u meteen verzekerd rondrijdt op het moment dat u uw nieuwe auto krijgt. Het is belangrijk dat u die overdracht goed regelt want u moet er natuurlijk niet aan denken dat u onverzekerd de weg op gaat en dan net een ongeluk veroorzaakt. Ook als er iemand anders in uw auto rijdt is uw auto verzekerd, maar als die bestuurder vervolgens een ongeval veroorzaakt en er schade is ontstaan, dan kan dat gevolgen hebben voor uw no-claim.

(258)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)