Voorruit kapot? Dit moet je weten

autoverzekering ongeval

Helaas komt het vaker voor dan we denken, maar het zou zomaar kunnen dat je een sterretje in je vooruit kunt treffen. Dit komt vaak doordat er kleinere of grotere stenen vanuit het wegdek tegen je raam aan slingeren. Dit kan gebeuren doordat een vrachtwagen dit meeneemt in de banden en hoe sneller je rijdt, hoe groter de kans dat de steentjes iets aanrichten aan je voorruit. Ook kan een barst en/of inbraak voorkomen en we begrijpen dat je dit zo snel mogelijk wilt verhelpen. De tips om dit op te lossen lees je hieronder!

Hoe werkt het

Jup, het moment is aangekomen dat je schade hebt aan je autoruit. Je kunt allereerst contact zoeken met een maatschappij die je kunt helpen om dit probleem op te lossen. Een voorruit vervangen duurt vaak niet langer dan 90 minuten en dus ideaal om dit zo snel mogelijk te doen. Vaak wordt een autorit binnen 1 dag geleverd en wordt het raam door monteurs vervangen. Ook wordt het papierwerk vaak geregeld door de monteurs, waardoor je hier zelf niet aan hoeft te denken. Ideaal!

Kosten

De kosten van het vervangen van een autoruit zijn vaak relatief laag als je verzekerd bent tegen autoruitvervanging. Er is wel kans op eigen risico die je moet betalen, maar dit kun je in de polisvoorwaarden terugvinden. Belangrijk om dit goed en tijdig te checken mocht het moment daar zijn. Als er een eigen risico aan is verbonden, kun je dit vaak per pin of contant betalen op locatie. Voorruit vervangen kosten die gedekt worden, worden vaak eenvoudig geregeld via je verzekering maar dit hangt wel af van 2 belangrijke zaken. Allereerst is het soort schade aan je voorruit belangrijk en daarnaast moet je ook bekijken of de verzekering de ruitschade vergoed.

Wat vergoed mijn verzekering?

Er zijn vaak verschillende schade die wel of niet worden vergoed. Onder ruitschade wordt vaak alleen de schade aan de ruit zelf bedoeld en krassen worden bijvoorbeeld bijna nooit vergoed. Dit kan bij elke verzekering anders zijn. Met een WA-verzekering ben je niet gedekt voor ruitschade, dus hiervoor heb je minimaal een beperkt- of volledig-casco autoverzekering nodig. Je kunt zelf het beste inschatten of je het nodig vindt om deze verzekering aan te schaffen, maar wees er wel van bewust dat een sterretje ook een barst kan worden. Dan lopen de kosten hoger op die je liever wilt voorkomen. Daarnaast is een reparatie van je ruit ook goedkoper dan een hele ruit vervangen, want dat wordt vaak vergoed door je verzekering. Laat je dus altijd goed informeren voordat je de keuze maakt om je ruit te repareren en/of vervangen.

(132)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)