Hoe spenderen Nederlanders de kerst in 2015?

De feestdagen staan weer voor de deur, de meeste kerstbomen zijn al opgezet en cadeautjes worden ingekocht. Wat we in ieder geval kunnen vaststellen is dat de kerstdagen één van de gezelligste dagen van het jaar zijn. Een witte kerst hebben we al jaren niet gehad en dat zal ook dit jaar niet gebeuren. Donderdag 17 december was zelfs de warmste dag in december ooit gemeten! Sneeuw of geen sneeuw, dat zal de pret niet drukken. Wat doen wij Nederlanders eigenlijk tijdens de kerst?

Gezelligheid

downloadWat absoluut op nummer 1 staat onder de Nederlanders is gezelligheid. Kerst wordt samen gevierd met familie, vrienden en geliefden. Kerst is de ideale moment om met z’n alle bij elkaar te komen en eventuele familieruzies te vergeten. Ook is het een goed moment om het afgelopen jaar met elkaar door te nemen en voornemens te bespreken.

Eten

Op plek 2 staat lekker eten. Gezelligheid is veruit het belangrijkst tijdens kerst, maar lekker eten vinden we ook heel belangrijk. Het kerstdiner mag dat ook wel wat kosten en vaak staan we ook extra lang in de keuken om mooie gerechten te serveren. Wat wel opvalt is dat bijna de helft van alle Nederlandse vrouwen aangeeft gezond te willen eten tijdens kerst.

Geboorte van Jezus Christus

Op plek 3 staat het vieren van de geboorte van Jezus Christus. Ten slotte zouden we ook geen kerst hebben zonder de geboorte van Jezus Christus. Het vieren van de geboorte wordt dan ook vooral gedaan door gelovige personen.

Verplichting/stress

10% van de Nederlanders geeft aan kerst te vieren omdat het als een verplichting aanvoelt. Iedereen doet het en je kunt er eigenlijk niet omheen. Iedereen is er mee bezig, praat erover en wanneer je dat niet doet val je al snel buiten de boot. Omdat het aanvoelt als een verplichting kan het ook stress met zich meebrengen.

Kerstinkopen

download (1)De kerstdagen zijn ook feestdagen voor het bedrijfsleven. Winkelier verwachten opnieuw een recordomzet en er wordt verwacht dat Nederlanders samen zo’n 815 miljoen euro gaan uitgeven aan kerstinkopen. Ondanks de opmars van de webshops doen we kerstinkopen liever niet online en gaan we liever gezellig winkelen . De kerstsfeer is hierbij heel belangrijk voor consumenten, hierdoor worden ze nog meer aangetrokken om te winkelen. Bedrijven kiezen vaak voor cadeau’s en relatiegeschenken op maat, Dit is toch weer wat anders dan een kerstpakket. Het zal hoe dan ook weer een geslaagd kerstfeest worden voor consumenten en het bedrijfsleven. Een fijne kerst!

(128)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!