Het gemak van lockers

Veilig uw spullen ergens kunnen opbergen of achter kunnen laten is belangrijk. Vooral op sommige locaties is het lastig om zomaar je persoonlijke spullen onbeheerd achter te laten. De aanwezigheid van lockerkasten is een oplossing voor dit probleem.

Locaties

Er zijn diverse locaties waar het handig is om je spullen op te slaan in lockersystemen. Een aantal locaties is heel bekend. Denk aan zwembaden, scholen of op sportverenigingen. Maar de lockerkast kan nog op veel meer manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld als garderobekast, brandweerkast, postvakkenkast, wasuitgiftekast, golkast of een kast die bestaat uit een specifiek materiaal, zoals volkern of glas.

Voordelen lockers

Het gebruik van lockers heeft zeer veel voordelen. Dat je spullen veilig achter slot en grendel liggen, dat is het meest voor de hand liggende voordeel. Verder zijn de kasten vaak erg compact, waardoor je veel lockers per vierkante meter kunt inrichten. Doordat de kasten diep zijn, is er toch nog voldoende ruimte om je spulletjes op te slaan.


Verschillende soorten

Wie van plan is om lockers te gaan kopen, doet er goed aan om rekening te houden met een aantal specifieke kenmerken van de kasten. Deze kunnen erg verschillend zijn. Er zijn kasten op de markt met een schuin dak voor meer hygiëne, met een extra wand om op die manier spulletjes te kunnen scheiden, zoals werkkleding of tassen. Ook is het mogelijk om lockers aan te schaffen die een aansluiting hebben op een afzuig- en ventilatiesysteem. Daarnaast hebben verschillen bij kasten veelal te maken met de diverse maatvoeringen en afsluitsystemen.

Lockerkasten: de praktijk

Om te weten hoe het in de praktijk zit met het gebruikersgemak en lockerkasten, spraken we met Els van der Speet, medewerker bij een zwembad in Rotterdam. We vroegen haar naar de voordelen van de kasten. “We merken dat er weinig wordt gestolen in ons zwembad doordat bezoekers van onze lockerkasten gebruik kunnen maken”, vertelt Els. “Dit geeft een goed van veiligheid voor de meeste bezoekers die dan ook graag terugkomen in ons zwembad. Het zijn bovendien handige systemen. Mensen die hier voor het eerst komen, begrijpen vaak meteen hoe het werkt. Het sleuteltje kan worden vastgemaakt aan de pols en dat gaat over het algemeen allemaal goed. Voor ons zwembad zijn de lockers onmisbaar”, vervolgt de medewerker van het zwembad. De meeste zwembaden in Nederland gebruiken lockers en bieden daarmee de service aan bezoekers dat spullen veilig zijn opgeborgen.

(87)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)