Klein kantoor? Ga bewust met ruimte om.

Heb je een kantoor maar eigenlijk te weinig ruimte? Het zuinig omgaan met oppervlakteruimte kan je mogelijk helpen. Het huren van veel vierkante meters kantoorruimte is over het algemeen prijzig, dus efficiënt omgaan met deze meters kan je veel voordeel brengen. We geven enkele tips.

Tip 1: Kijk kritisch naar het kantoor
Bekijk uw kantoor eens met een kritische blik. Wat zie je allemaal? Wat maakt mijn kantoor nu eigenlijk klein? Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een donkere muur of laag plafond. Of misschien is de indeling verre van logisch? In een oogopslag kun je zo zien waar verbeteringen en winst zijn te behalen.

Tip 2: ‘Werk verticaal’
In kleine kantoorruimtes is het belangrijk dat je altijd ‘verticaal’ te werk gaat in plaats van ‘horizontaal’. Hierdoor benut je meer ruimte en lijkt het kantoor bovendien groter. Gebruik bijvoorbeeld de wanden om hoge archiefkasten met roldeuren te plaatsen. Een idee is om daarbij te denken aan smalle kasten, met veel opslagruimte, en een dun framewerk.

Tip 3: Gebruik hoogten
Het benutten van hoogten in een kantoor hebben we al enigszins laten weten bij het ‘verticaal werken’. Alles wat je in de hoogte kwijt kan, bespaar je op de vloer. Dat scheelt nogal wat ruimte. Liever dus een hoge kast met evenveel opslagruime als een lage brede kast. Voor een beter ruimtelijk gevoel kun je gordijnen van plafond tot vloer gebruiken. Het schilderen van banen op de muur is tevens een idee om meer ‘verticaal te werken’.

Tip 4: Juiste meubels
Heb je wel eens goed gekeken of sommige meubels kleiner kunnen? Het zal je verbazen hoe een kleinere tafel of bureau toch nog voldoende capaciteit geeft om aan te werken of te vergaderen. Door kritisch naar je meubels te kijken, win je veel ruimte. Of misschien is er een meubel bij jou op kantoor dat helemaal niet wordt gebruikt? Weg ermee! Kijk hier voor nog meer tips hoe je jouw kantoor kunt inrichten.

(88)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)