4x Soorten lampen

Lamp

Een lamp in huis is niet alleen handig en praktisch voor verlichting. Het is onderdeel van het interieur en kent veel functionele kanten zoals het opvullen van een ruimte en geeft sfeer aan de woning. Daarnaast zijn de soorten lampen ook van belang. Spaarlampen geven een minder warm gevoel dan gloeilampen en daarnaast is het licht van tl-buizen in de woonkamer ook niet echt heel uitnodigend. Lees hier de trends binnen de wereld van lampen.

 

Industriƫle lampen
De trends van verlichting gaan vaak samen met de trends op het gebied van wonen. Van een bohemian look tot klassiek en strak, lampen hebben een groot aandeel in het overbengen van de juiste stijl en sfeer. Een trend die we steeds vaker terug zien is een interieur waarbij een industriele sfeer centraal staat. Dit gaat vaak gepaard met hangende lampen en met de producten gemaakt van staal. Vooral in loften en oude fabrieken die zijn gerenoveerd tot nieuwe woningen komt deze stijl steeds meer terug. Met veel lichte kleuren en wit vaak als basis, oogt deze interieur stijl vaak clean, strak en modern.

Hangende lampen
Lampen boven je tafel of bijvoorbeeld in de gang of entree kunnen een echte eye catcher zijn. Hoe groter, hoe beter is het nieuwe motto. Door je interieur verder rustig te houden, trekt de lamp de volledige aandacht. Vooral in grote en lange ruimtes is het dan ook gebruikelijk om meerdere hangende lampen te plaatsen, voor de vulling van de ruimte. Vaak wel allemaal in dezelfde stijl om rust te creƫren.

Staande lampen
Naast hangende lampen en industriele lampen zijn ook staande lampen erg populair. Ook deze trend is gericht op het vullen van de ruimte en het creeren van sfeer. Daarnaast is het ook heel gebruikelijk om staande lampen te combineren met andere lampen zoals bijvoorbeeld een hangende lamp. Staande lampen worden wel vaak in hoeken geplaatst. Tenzij het een speciaal object is, zoals je ook lampen hebt in de vorm van dieren die niet makkelijk in een hoek te plaatsen zijn. De lamp in de vorm van een paard is dan ook erg in trek en wordt niet alleen meer gezien als lamp, maar als meubel voor de hele huiskamer.

Tafellampen
Tot slot zijn er ook nog de tafellampen. Ideaal voor extra verlichting om te lezen en de finishing touch voor je interieur. Ook deze lampen zijn in alle maten en soorten verkrijgbaar. Op een bijzet tafel kan een lamp veel toevoegen.

Ben je opzoek naar inspiratie van lampen? Klik dan hier voor de specialist in lampen.

(88)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!