Aandachtspunten bij de aanbouw van een serre

Groepsverblijf reclame

Wil je in een korte tijd een groter woonoppervlak? Dan is de aanbouw van een serre een ideale oplossing. Wil je graag een grote woonkamer, keuken, kantoorruimte of hobbyruimte hebben? Dat kan allemaal met de aanbouw van een serre. Wil je graag vaker buiten kunnen zitten, ook als het regent? Dan is een terrasoverkapping een ideale oplossing, maar ook een mooie houten chalet in je tuin is heel goed mogelijk.
Serres zijn in diverse modellen te verkrijgen en je moet een keuze maken uit alle ontwerpen die er zijn en kijken of die aansluiten bij jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Daarnaast is het wel zo mooi als de stijl van de serre aansluit bij de stijl van de woning. Of de keuze nu uitgaat naar modern, landelijk, klassiek of design; alle soorten en modellen zijn mogelijk bij de aanbouw van een serre. Je moet natuurlijk wel zelf deze keuze maken, na inwinning van advies bij je aannemer en stukadoor.

Zorg voor goed gereedschap

Iedere klus begint bij goed gereedschap en geschikte werkkleding. Zorg dat het gereedschap dat gebruik wordt van goede kwaliteit is en in goede staat verkeert. Om ongelukken te voorkomen is daarnaast goede werkkleding ook essentieel. Dus geen loshangende delen of broeken met lange pijpen waar je over kunt struikelen. Uiteraard zijn veilige werkschoenen ook onontbeerlijk, zeker als je met glas gaat werken.

Materiaal van een serre

De serre kan gemaakt worden van aluminium, kunststof en hout. Een serre van aluminium is in vrijwel alle kleuren te verkrijgen en heeft als voordelen dat hij duurzaam, vormvast en nagenoeg onderhoudsvrij is. De mogelijkheid is er om de onderbouw van de serre en eventuele zijmuren op te laten trekken uit baksteen. De vloer kan met beton op zand gestort worden maar natuurlijk ook met een kruipruimte en een geïsoleerde vloer. Een houten serre of overkapping kan je daarentegen met behulp van gebintwerk weer flexibeler in elkaar zetten.

Voordeel van een serre als aanbouw

Een voordeel van de aanbouw van een serre is dat het vrij snel te realiseren is. Er is ineens veel meer extra woonruimte die het hele jaar door gebruikt kan worden. Door de toepassing van veel glas ontstaat er veel meer ruimte en licht.

Vergunning voor de aanbouw van een serre

Wanneer men kiest voor de aanbouw van een serre, dan moet men in nagenoeg alle gevallen een bouwvergunning aanvragen. Algemene informatie over het aanvragen van bouwvergunningen kan men krijgen bij VROM, maar ook de Gemeente kan je goed informeren en meer specifieke informatie verstrekken.
Om een serre af te maken is het goed om na te denken over de verschillende mogelijke soorten zonwering. Een serre bevat veel glas en kan in de zomer dus behoorlijk opwarmen. Dankzij geschikte zonwering blijft de serre gedurende de warme zomerdagen koeler. De nieuwste technieken die hierbij gebruikt worden zijn zonnezeilen en schaduwdoeken. Als in de avond de zon weg is, dan is het tijd voor sfeervolle verlichting in uw serre.

(85)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)