Leidingen laten verleggen in uw woning

Leidingen

Leidingen hebben één vervelende eigenschap: ze bevinden zich altijd op plekken waar je ze niet wil hebben. Het nadeel is alleen dat ze erg goed weggestopt zijn. Dat in tegenstelling tot enkele decennia terug, waar het helemaal niet erg leek te zijn als je de leidingen vol door de woning liet lopen. Tegenwoordig willen we dat koste wat kost voorkomen, maar dat bijt ons dus in de vingers als we de leidingen op een andere plek willen hebben. Maar hoe voorkom je dat die leidingen op lompe plekken komen te liggen, en wat te doen als je ze alsnog wil verleggen?

Laat de leidingen vakkundig verplaatsen
De loodgieter Zwijndrecht kan de leidingen op een juiste en vakkundige wijze verplaatsen. Het gevaarlijke bij het verplaatsen van leidingen is tweeledig. Enerzijds is het aantrekkelijk om de leidingen even snel anders neer te leggen, en ze kriskras door de muren te laten lopen. Zolang het werkt zou je denken dat dit niet uitmaakt. Dat is echter neit het geval. Bij leidingen ligt het gevaar altijd op de loer dat je er vroeg of laat doorheen boort. Zeker bij leidingen die zich op onlogische plekken bevinden, bijvoorbeeld op ooghoogte in de muur, is de kans op doorboren groot. Wanneer je iets op wil hangen, gebeurt dat immers vaak op of boven ooghoogte.

Een ander gevaar is dat de leidingen niet juist worden aangesloten waardoor er snel lekkages kunnen optreden. Houd er rekening mee dat leidingen tientallen jaren mee moeten kunnen gaan en dus zeer goed bevestigd en aangelegd moeten worden!

Zelf doen of toch de loodgieter laten komen?
Je kunt uiteraard de leidingen zelf verleggen, maar vaak is het verstandig om dit door de loodgieter te laten doen. Je weet dan zeker dat de leidingen goed gelegd worden, en je loopt niet het risico om zelf fouten te maken. Wanneer je zelf de leidingen aanlegt, is een foutje snel gemaakt, en het open maken van de muur is vaak een tijdrovende, bedroevende en kostbare klus. Bespaar je dus die ellende en zorg er voor dat de leidingen vanaf begin af aan goed worden aangelegd door een vakkundige loodgieter.

(95)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!