Aantal overstappers energie in 2015 omhoog – net zoals de internetsnelheid

Het overstappen van energieleveranciers is afgelopen jaar populairder dan ooit. Uit cijfers van de Energiemonitor 2015 die de ACM vandaag presenteert blijkt dat iets meer dan 15% van de huishoudens overgestapt is. Dit is een stijging van 2% ten opzichte van 2014.
Ook de gemiddelde internetsnelheid van de huishoudens in Nederland blijft stijgen. Twee op de drie huishoudens heeft eind 2015 een internetsnelheid van minimaal 30 Mbps, waar dit een jaar eerder nog geen 50% was.

Energie in Nederland

Hoewel 80% van de Nederlanders tevreden is met hun energieleverancier stappen er toch veel huishoudens over. Dit switchen van maatschappij heeft volledig te maken met de prijs. Door de overstappers en de dalende olie- en gasprijzen is er nog nooit zo weinig betaald voor gas en licht. Dit scheelt gemiddeld 100 euro ten opzichte van een jaar eerder. Toezichthouder van de markt, ACM, zegt dat het prima gaat met de energiemarkt. Verder noemt de organisatie de daling in energiekosten opmerkelijk omdat het kabinet de komende jaren juist wil investeren in het opwekken van duurzame energie.
Het aantal overstappers in Nederland ligt veel hoger dan in de rest van Europa. Waar wij dus net boven de 15% uitkomen is het gemiddelde in Europa 6%. Verder kan volgens de ACM tot wel 375 euro besparen als je overstapt van energieleverancier. Dé website voor energie vergelijken: https://www.easyswitch.nl/energie/vergelijk-energie/. Vergelijk energie en start direct met besparen.

Snel internet voor Nederlandse huishoudens

Providers in Nederland hebben de afgelopen drie jaar fors geïnvesteerd in hun netwerk om de internetsnelheid omhoog te krijgen. Vooral de investeringen in glasvezel hebben voor de snellere internetverbindingen gezorgd. Volgens het ACM is concurrentie op het glasvezelnetwerk goed voor consumenten. Meer aanbieders die zich willen onderscheiden op prijs, kwaliteit en nieuwe diensten.
Bij een alles in 1-abonnement is een hogere internetsnelheid van belang als je via internet televisie kijkt. Hier wordt namelijk een deel van de verbinding gebruikt voor de televisie waardoor de rest van het gebruik langzamer zal gaan. Hier is met een snellere internetverbinding zo goed als geen sprake van. Wel last van langzaam internet of wil je een ander internet abonnement? Gemakkelijk internet bellen televisie vergelijken op Overstappen.nl. Overstappen.nl biedt op basis van jouw adres alle beschikbare abonnementen aan.

(159)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)