Badkamerspiegels geven de finishing touch

Badkamerspiegels zijn het middelpunt in badkamers als het meest opvallende centrale element aan de badkamer. Het kiezen van een spiegel voor badkamers van elk type kan een leuke uitdaging zijn. Welk type spiegel het beste past bij de grootte, vorm en stijl van de badkamer leggen we hier uit.

Eén of twee badkamerspiegels?

De meest voorkomende vraag is of het beter is om één of twee badkamerspiegels te hebben. Dit hangt vaak af van de grootte van de badkamer. Verschillende afmetingen van badmeubels kunnen verschillende keuzes met zich meebrengen.

Is het wastafelmeubel breed genoeg dan kun je kiezen voor twee badkamerspiegels, of voor een spiegel die breed genoeg is om over beide wastafels te passen. Maar dan moet het nog in de stijl van de badkamer passen.

Wil je een verticale uitstraling geven aan de badkamer, kies dan voor een brede spiegel. Als je de ruimtelijkheid van de badkamer wilt benadrukken, kies dan voor één grote spiegel. Op die manier benadruk je de omvang van de badkamer.

Met een tweede spiegel kun je een evenwichtige symmetrie en vormgeving bieden, zolang dit in overeenkomst met de stijl van de badkamer. Door decoratieve accenten aan te brengen zoals een lamp tussen de twee spiegels krijgt de ruimte nog meer diepte en variatie.

De juiste maat badkamerspiegel

De grootte is een van de belangrijkste factoren voor badkamerspiegels. Als de spiegel niet de juiste maat heeft kan dat de hele uitstraling van de badkamer bederven. Hanteer hierbij de volgende regels:

  • Houdt de badkamerspiegel 30cm boven en 30 cm onder de gemiddelde ooglijn.
  • Badkamer spiegels moeten dezelfde breedte hebben als het wastafelmeubel zelf. Dit helpt om de spiegel perfect op het meubel af te stemmen
  • Door een badkamerspiegel frame toe te voegen kun je de spiegel breder laten lijken dan hij in werkelijkheid is, wat het effect geeft van een bijpassende spiegel bij het wastafelmeubel.

Niet boven de wastafel hangen?

Badkamerspiegels hoeven niet alleen boven de wastafel te hangen, maar kunnen ook als decoratie of volledige wandbekleding dienen in de badkamer. Een passpiegel bijvoorbeeld kan een prachtig blikvanger zijn als je de luxe hebt van een grote badkamer. En met een wandspiegel die een hele muur beslaat geeft je weer de mogelijkheid om alles aan weerspiegeling te benutten.

Wees ruimdenkend

Als het gaat om het kiezen van de perfecte badkamerspiegel dan heb je een breed scala aan opties. Hoewel er een aantal standaard richtlijnen zijn is er geen goede of foute manier om een badkamer spiegel te kiezen. Of je nu besluit om te gaan met een of twee spiegels, of je bent op zoek bent naar een full-length spiegel om de ruimte van uw badkamer te voltooien, zijn er aangepaste ontwerpen beschikbaar op elk gewenst moment. Kies dus de spiegel die past bij de uitstraling van jouw badkamer, interieur en huis. Met de juiste keuze badkamerspiegel krijgt je een prachtig uitzicht op de hele badkamer wat de look & feel compleet maakt.

(58)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)