CV-ketel aanschaffen?

Cv installateur

Elementen waar je aan moet denken vóór de aanschaf van een cv-ketel

De herfst en winter zijn de periodes waarin de cv-ketel weer intensief gebruikt wordt. Toch is dit ook de periode waarin veel cv-ketels worden vervangen. Dit komt doordat na de zomermaanden waarin de cv-ketel relatief weinig is gebruikt deze nu weer volop draait en hierdoor komen de meeste gebreken naar boven. Een cv-ketel vervangen is geen kleine uitgave, maar komt gelukkig niet regelmatig voor. Je mag ervan uit gaan dat een cv-ketel zo’n vijftien tot twintig jaar mee kan gaan.

Bepalen van een budget

Het is geen geheim dat een cv-ketel een behoorlijke uitgave is. Je zal voor jezelf moeten bepalen wat je kan en wil besteden. Het is handig om een spaarpotje te maken waar je elke maand wat geld op zet zodat de uitgave wat minder impact heeft. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een cv-ketel te leasen of in termijnen te betalen hier zitten echter wel extra kosten aan vast. Mocht er iets stuk gaan kunnen de kosten van een cv installateur aardig oplopen.

Wel of geen boiler?

Als je eenmaal weet wat je budget is kun je gaan bepalen waar je prioriteiten liggen. Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan een krachtige straal tijdens het douchen van is een cv-ketel (cw4) een stuk minder geschikt dan een cw5 of cw6. Het kan ook zo zijn dat je regelmatig een warm bad neemt of dat het bad en douche tegelijk gebruikt worden dan kun je een cv-ketel met boiler overwegen. Op deze manier hoef je niet te wachten op warm water en wordt het bad ook nog eens snel gevuld. Heb je een waterbesparende douchekop en maak je niet veel gebruik van warm water, bijvoorbeeld omdat je een douchetimer gebruikt, dan is de cv-ketel met een cw4 label geschikt en is een boiler overbodig.

Geluid van een cv-ketel

Niemand vindt het fijn om s ’nachts wakker te worden van een stomende cv-ketel. Mocht de cv-ketel in een ruimte hangen waar regelmatig mensen komen zoals in de kast in een slaapkamer, in de keuken of naast het trappengat, dan is het verstandig om te denken aan het geluidsniveau. Een stille cv-ketel valt minder op en dat is uiteindelijk wat je wil bereiken. Een cv-ketel is immers een meubelstuk.

(106)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)