De juiste kleur voor je slaapkamer kiezen?

ruwette

Kleuren hebben een grote invloed op hoe we ons voelen. Elke kleur heeft hierin zijn eigen eigenschappen waardoor de ene kleur meer geschikt is voor de slaapkamer dan de andere kleur. Heb je vaak last van slapeloze nachten? Misschien is het dan tijd om je slaapkamer te schilderen. Als het niet aan de kleur van je muur ligt kun je beter naar een meubelzaak Eindhoven gaan voor een nieuw bed.

Kleur associatie

We laten je niet langer in spanning: blauw is de beste kleur voor in de slaapkamer. Als je doel is om te slapen tenminste. Waarom? Wij associëren kleuren met dingen die we kennen die dezelfde kleur hebben, zoals dingen uit de natuur. In het geval van de kleur blauw is dat de lucht en de zee. Beide symbolen voor rust.

Goed slapen belangrijk

Iedereen weet dat een goede nachtrust zeer belangrijk is. Investeer dus niet alleen in de kleuren voor je slaapkamer maar zorg er ook voor dat je in een goed bed slaapt op een uitstekend matras. Voor een goed bed en matras kunt u bijvoorbeeld terecht bij een slaapkamerspeciaalzaak zoals www.ruwette.nl. Ruwette verkoopt bedden en matrassen van bekende merken zoals Auping en Tempura. Maar daarnaast kunt u er ook terecht voor beddengoed en bad textiel. Regelmatig zijn er op de site ook aanbiedingen te vinden dus het is beslist de moeite waard om eens een kijkje op de site van Ruwette te nemen.

Blauw zorgt voor een vakantiegevoel

Een blauwe lucht en een helderblauwe zee zien de meesten van ons alleen op vakantie en dat geeft een goed gevoel. De rust die je ervaart tijdens je vakantie kun je dus meenemen naar huis in de vorm van een kleur. Wil je dus altijd het gevoel hebben dat je op vakantie bent én genieten van een goede nachtrust? Verf dan je slaapkamer blauw.

Feng Shui

Een ander argument om nu de kwasten en rollers te pakken is het feit dat de kleur blauw volgens de volgers van Feng-Shui kleuren ook effect hebben op je hartslag. De kleur blauw vertraagt je hartslag en daarmee ook de bloedsomloop waardoor je beter kunt ontspannen.

Wetenschap

Er zijn naast veel onbewezen feiten ook nog wetenschappelijke onderzoeken die de kleur blauw aanmoedigen. Onderzoekers hebben het slaapgedrag van mensen in een blauwe slaapkamer en mensen in slaapkamers met een andere kleur met elkaar vergeleken en zijn tot de conclusie gekomen dat mensen met een blauwe slaapkamer langer slapen. Ook voor de uitslapers onder ons is blauw dé kleur voor de slaapkamer. Dus waar wacht je nog op?

(79)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)