5 tips voor zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt laten plaatsen is het goed om voorbereid te zijn. Want waar moet je rekening mee houden, hoe zorg je voor de beste energie opbrengsten en hoeveel panelen heb je uiteindelijk nodig. Je wilt uiteraard genoeg energie opwekken waardoor je de energierekening omlaag kunt brengen. Wij zochten het uit en hebben maar liefst een 5-tal handige tips voor je bij het plaatsen van zonnepanelen.

In Nederland komen er steeds meer zonnepanelen bij. Maar lang niet allemaal zijn ze op de goede manier geplaatst. Tijd om dat te veranderen dus. Laat je goed adviseren door een echte expert als Zonnepanelen.net met de juiste ervaring. 

Tip 1. Het aantal zonnepanelen op je dak

Je denkt misschien wel hoe meer zonnepanelen hoe meer opbrengst. Maar dit is niet altijd waar. Het is beter om de beschikbare ruimte te bekijken en dan te kijken hoeveel je er in de juiste hoek kunt plaatsen. Zonder dat de zonnepanelen in elkaars zon staan. Zodat je door de juiste plaatsing de opbrengst kunt optimaliseren. 

Tip 2. De optimale hellingshoek voor zonnepanelen

Het is goed om naar de optimale hoek te kijken. Zodat de panelen een optimale opbrengst hebben wanneer de zon het meeste opbrengst heeft. Het zou namelijk zonde zijn als je wel zonnepanelen hebt maar de opbrengsten niet optimaal zijn vanwege de verkeerde hoek waarin deze geplaatst zijn.

Tip 3. De afstand tussen de zonnepanelen

De juiste afstand op een plat dak is niet vooruit te bepalen. Het is enerzijds afhankelijk hoeveel panelen je wilt plaatsen en wat het oppervlakte van het platte dak is. Daarnaast moet er ook ruimte zijn om de juiste hoek te bereiken. Voor een optimale zonne opbrengst.

Tip 4. Manier van plaatsing

De zonnepanelen kunnen op een aantal verschillende manieren geplaatst worden. Je kunt denken aan de hand van schuine stellingen achter elkaar of schuin in een enkele lijn. Wat er mogelijk is is afhankelijk van de omgeving.

Tip 5. De beste richting voor zonnepanelen

Natuurlijk wil je de zon als het even kan zo lang mogelijk op je zonnepanelen gericht hebben. Het bepalen van de juiste hoek is dan ook belangrijk. Waarbij je met een plat dak volop mogelijkheden hebt. Hoe beter je de panelen plaatst hoe makkelijker ze energie kunnen opwekken en sneller je de investering hebt terugverdiend. 

(96)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)