Duurzame manieren om je huis te verwarmen

Duurzaam verwarmen

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Ook jij wilt hier mogelijk een bijdrage aan leveren. Je hebt hiertoe verschillende opties. Zo kun jij bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen. Wist je echter dat het ook mogelijk is om je huis op een duurzame manier te verwarmen? Wij zetten in dit artikel een aantal duurzame manieren op een rijtje.

Warmtepomp

Eén van de populairste manieren om jouw huis duurzaam te verwarmen is met behulp van een warmtepomp. Voor het verwarmen van jouw woning onttrekt deze pomp warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. In tegenstelling tot een cv-ketel verbruikt een warmtepomp geen gas bij het verwarmen van een woning. Het apparaat werkt namelijk volledig op elektriciteit. En wanneer jij ook nog eens zonnepanelen hebt, is dit natuurlijk helemaal een duurzame oplossing.

Zonneboiler

Een tweede mogelijkheid voor wat betreft duurzame verwarming van jouw huis is een zonneboiler. Deze boiler verwarmt het water niet met behulp van gas of elektriciteit, maar met zonlicht. Nadeel van zo’n boiler is de prijs. Je moet namelijk een grote ketel aanschaffen voor het warme water en daarnaast moet er een aparte zonnecollector op het dak geplaatst worden.

Vloerverwarming

Heb jij net een nieuwe woning gekocht en moet je nog verwarming aanleggen? Kies dan voor vloerverwarming! Deze manier van verwarming is namelijk een stuk duurzamer dan de radiatoren die vroeger in veel huizen gebruikt werden. Hoe dit komt? Doordat de warmte bij vloerverwarming gelijkmatig over een ruimte verdeeld wordt. De warmte stijgt immers op. Bij radiatoren is het alleen rond deze apparaten vaak warm. Hierdoor moet een radiator harder werken dan vloerverwarming, waardoor er meer energie verbruikt wordt. Indien jij de keuze hebt tussen deze twee opties om jouw woning te verwarmen, raden wij jou aan voor vloerverwarming te kiezen. Dit kost misschien wat meer, maar op de lange termijn verdien jij deze investering zeker terug! Wil je graag meer informatie over vloerverwarming neem dan contact op met onze loodgieter in Ridderkerk.

(182)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)