Hoe kan ik besparen op brandstof?

De gemiddelde Nederlander heeft het maar druk met besparen. Door allerlei vaste lasten is het soms moeilijk om rond te komen en zolang het inkomen niet hoger wordt, zit er maar één ding op: de uitgaven verlagen. Uitgaven verlagen schijnt in de praktijk lastiger te zijn dan je misschien zou denken. Dit komt met name omdat je vast zit aan allerlei contracten en het daarom niet eenvoudig is om snel over te stappen op een goedkopere aanbieder. Er kan bijvoorbeeld flink bespaard worden door over te stappen van energieleverancier, telecom/internet/tv-aanbieder, gas/water-aanbieder en allerlei andere abonnementen zoals de sportschool, tijdschriften etc.

Besparen op brandstofkosten

download (1)Naast deze vormen van besparen is het tegenwoordig een hot item om te besparen op de brandstofkosten van je auto. Niet voor niets strijden automerken om steeds meer zuinige auto’s op de markt te brengen. Een mooie auto is leuk, maar wanneer die ook nog eens zuinig rijdt, scheelt dat enorm in de portemonnee. Met name auto’s uit de A-klasse strijden om de titel ‘meest zuinige auto’. Denk hierbij aan auto’s zoals de Kia Picanto, Volkswagen Up, Renault Twingo, Fiat 500, Ford Ka, Opel Karl, Hyundai i10 etc. Kleine compacte auto’tjes die enorm geschikt zijn als stadsauto. Waar dit soort auto’s vroeger veel gebruikt werden als 2e auto, worden ze nu ook vaak gebruikt als 1e en enige auto. Naast het feit dat je een zuinige auto nodig hebt om te besparen op brandstofkosten, is het ook zaak om zuinig te rijden. Hierbij een aantal tips:

Zuinig rijden

Op tijd schakelen. Sinds het opkomen van het nieuwe rijden is het een trend om vroegtijdig te schakelen. Waar vroeger de regel was om te schakelen bij 2500/3000 toeren, wordt er nu geadviseerd te schakelen bij 2000/2500 toeren. Wanneer je ziet aankomen dat je de auto moet stoppen, laat dan de auto uitrollen in de versnelling waarin je rijdt.

Probeer binnensteden te vermijden. Optrekken, stoppen, weer optrekken, weer stoppen. Probeer wanneer het kan de snelweg te pakken en bespaar tot 30% op je brandstofkosten.

Laat de motor rustig opwarmen. Ga niet als een gek uit de startblokken maar rijdt het eerste kwartier rustig aan.

Let op je snelheid. Bij 130 km/per uur verbruik je 25% meer brandstof.

Controleer je banden. Zijn de banden te hard of te zacht? Dit zorgt voor een slechtere wegligging, meer weerstand en dus meer brandstof.

(139)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)