Tips voor besparen verlichting

Zuinig omgaan met energie is goed voor uw portemonnee en voor het milieu. Het bewust omgaan met electriciteit in uw huis, zoals verlichting, kan u jaarlijks wel tientallen euro’s schelen. Dat maakt u eindafrekening van de uw energiemaatschappij toch wat prettiger. Hieronder enkele tips hoe u zuinig om kunt gaan met verlichting in uw huis.

1.Gebruik zonne-energie

Veel mensen gebruiken tuinverlichting. In veel gevallen staat de verlichting ‘s avonds en ‘s nachts aan. Gemiddeld kost u dit 150 euro meer aan energiekosten per jaar. Het is veel zuiniger verlichting in uw tuin te gebruiken die werkt op zonne-energie.

2.Bewegingmelders

Een bewegingmelder is het ideale apparaat dat het gebruik van uw verlichting automatisch reguleert. Wanneer er lange tijd geen beweging is op een plek in huis, dan is de kans groot dan er niemand aanwezig is en dan schakelt een bewegingsmelder de verlichting uit. Handig toch? Het nadeel is wel, wanneer u lang (te) stil zit op de bank of in een stoel, dan zit u in het donker! Door de bewegen gaat het licht weer aan.

3.Gebruik spaarlampen of LED

Het is verstandig om zuinige lampen te gebruiken onder uw mooie lampenkap of in een andere lamp. Daarbij kunt u denken aan het gebruik van spaarlampen of LED lampen. LED lampen zijn misschien wel iets duurder, maar ze gaan vijftig keer langer mee dan een gloeilamp en vijf keer langer dan een spaarlamp.

2034131-268x268

4.Dim uw verlichting

Dimmers worden meestal gebruikt om uw huis sfeervol de verlichten. Weet u dat u ook geld kunt besparen door uw licht te dimmen? Door minder intensiteit van het licht verbruikt u minder stroom.

5.Kerstverlichting

Wees zuinig met kerstverlichting. Natuurlijk geeft kerstverlichting sfeer, maar probeer er bijvoorbeeld alleen gebruik van te maken op de belangrijkste momenten. Wanneer u uw tuin heeft verlicht, kunt u er voor zorgen dat de verlichting ‘s nachts uit staat.

(79)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!