Gourmetten met Kerst? 5 tips tegen die vieze gourmetlucht

Vieze Gourmetlucht

Ben je van plan om binnenkort gezellig te gaan gourmetten? Dan ben je niet de enige! In Nederland is gourmetten tijdens speciale gelegenheden nog altijd razend populair. Logisch ook, want het is lekker én simpel. Het enige nadeel is dat je hele huis na afloop zo stinkt naar gourmetlucht. Maar daar hebben wij wat op gevonden. Huiscleaning zet 5 tips op een rijtje om je huis weer heerlijk schoon te laten ruiken:

Tip 1: Wasverzachter opzetten

Deze 1ste tip klinkt misschien wat vreemd, maar het werkt echt! Wanneer je klaar bent met gourmetten, vul je een pannetje met een klein laagje wasverzachter en zet deze op het vuur. De kamer vult zicht met een heerlijke geur en zorgt ervoor dat de vieze luchtjes worden geabsorbeerd. Wellicht ken je deze tip nog van de televisieserie van Roy Donders. Hij was zelf ook groot fan van wasverzachter, maar ook veel andere schoonmaaksters zweren bij dit middel!

Tip 2: Verwarm koffie in een pannetje

Koffie is niet alleen erg lekker, maar werkt ook goed om vieze luchtjes te laten verdwijnen. Mocht je de vorige tip van de wasverzachter niet zo prettig vinden, dan werkt deze koffietip ongeveer hetzelfde. Na afloop van het gourmetten zet je een pannetje met water en koffiebonen op het vuur en laat je de koffielucht de kamer in komen. De vieze lucht van het gourmetten zal op deze manier verdwijnen.

Tip 3: Schaaltjes azijn verspreiden

Makkelijk én snel: verspreid tijdens of voor het gourmetten een aantal schaaltje met azijn door je woonkamer. Azijn neutraliseert de geur en voorkomt dat het zo erg gaat stinken in huis. En je weet wat ze zeggen: voorkomen is altijd beter dan genezen! Laat deze schaaltjes vooral nog een nachtje staan voor een optimaal resultaat.

Tip 4: Steek een aantal geurkaarsen aan

Heb je lekker ruikende geurkaarsen in huis? Steek ze dan vooral aan na het gourmetten! Dat is niet alleen heel gezellig in het donker, maar ze maskeren ook de andere, vieze luchtjes in huis.

Tip 5: Goed ventileren tijdens het eten

Deze laatste tip klinkt misschien heel makkelijk en dat is ook zo. Ventileren tijdens het gourmetten zorgt voor minder stank in huis. Zet bijvoorbeeld de afzuigkap aan of doe een raampje open. Misschien wat koud voor sommige mensen, maar je zorgt er zo voor dat de lucht naar buiten verdwijnt.

(155)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)