Je huis gezelliger maken

Je eigen huis, of dat nu een koopwoning of een huurwoning is, moet veilig en vertrouwd voelen. Na een dag lang hard werken is het heerlijk om naar huis te gaan en de deur achter je dicht te trekken. Even relaxen met de krant of het laatste nieuws op televisie of wat dan ook. Er wordt dan ook jaarlijks behoorlijk wat geld uitgegeven aan verbouwen, schilderen en inrichting van onze woning. Kijk alleen maar naar de druk bezochte bouwmarkten zoals de Gamma en de Praxis, waar het in het weekend bijna de hele dag door een gaan en komen is van mensen die spullen nodig hebben voor het klussen in huis.

Verbouwen en schilderen

In veel gevallen starten mensen met het opknappen van hun de woning als ze net een huis hebben gekocht of gehuurd. De muren worden van een mooie stuc laag voorzien, het houtwerk wordt geschuurd en voorzien van een nieuwe laag verf, enz. Veel mensen willen dan ook meteen de oude keuken vervangen door een nieuwe omdat het hun smaak niet is, hoewel daar natuurlijk wel genoeg budget voor moet zijn. Maar we willen natuurlijk onze nieuwe woning geheel naar onze eigen smaak kunnen inrichten. Er wordt gestart met een verbouwing, de dakkapellen worden bijvoorbeeld vernieuwd, de centrale verwarming wordt vervangen of we willen dat er mooie serre aan het huis wordt gebouwd om meer ruimte te creëren.

Inrichting en verlichting

Ook willen we natuurlijk ons nieuwe huis smaakvol inrichten met mooie meubels en daar zijn natuurlijk genoeg mogelijkheden voor. We stappen in de auto, rijden naar de dichtstbijzijnde meubelboulevard en het shoppen kan beginnen. Bedden, kasten, vloerbedekking, keukens, complete slaapkamers, alles is wel te vinden op een meubelboulevard. En laten we vooral de verlichting niet vergeten. Goede verlichting kan een huis echt gezellig en warm maken met mooie meubels. Het is verstandig om advies in te winnen als u van plan bent lampen aan te gaan schaffen, want goede verlichting kiezen is best nog een moeilijke zaak. De verkoper in de winkel waar ze diverse soorten verlichting verkopen kan u daarbij zeker een handje helpen. Zeker tegenwoordig is de keuze enorm, vloerlampen, wandlampen en mooie hanglampen zijn overal online in alle vormen en kleuren verkrijgbaar. En je kunt gaan voor een goedkope lamp van bijvoorbeeld de Ikea of Kwantum, maar je kunt ook kiezen voor een kostbare designlamp. Een en ander hangt natuurlijk van het budget dat je besteden hebt, maar er is in ieder geval keuze genoeg om geheel naar je persoonlijke smaak verlichting in je huis aan te brengen.

Veiligheid voor alles

Doe-het-zelvers staan bekend om een risicogroep, wat betreft ongelukken. Verbouwingen of aanpassingen aan je interieur brengen soms de nodige risico’s met zich mee. Zwaartekracht laat niet met zich spelen. Let er daarom goed op dat je, bij het werken op hoogte, beschikt over een veilige ladder. Tip: handig, veilig en voordelig – de telescopische ladder. Laat je informeren bij de betere bouwmarkt.

(111)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)