Je huis sneller verkopen met deze tips

huis verkopen

Je huis verkopen, kan best een beetje spannend zijn. Je hoopt natuurlijk dat je verkoop zo snel mogelijk rond is, want niemand zit te wachten op een huis waar je niet vanaf komt, vooral niet als je met dubbele lasten zit. Gelukkig zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om de verkoop van de woning zo snel mogelijk te realiseren. Hieronder lees je welke dingen vaak goed werken.  

De buitenkant van de woning

Als mensen hun woning te koop zetten, gaan ze vaak meteen aan de slag met de binnenkant van de woning, om ervoor te zorgen dat alles er netjes uitziet. Maar het allereerste wat een potentiële koper ziet van jouw woning, is de buitenkant. De eerste indruk kun je maar één keer maken, dus zorg ervoor dat deze positief is. Daarom is het dus belangrijk dat de buitenkant van de woning, inclusief de tuin, er perfect uit ziet. Een frisse verfbeurt kan een woning al een hele andere uitstraling geven, net als een tuin die er netjes uitziet. Haal al het onkruid dus even weg en maai het gras. Ook berg je alle rommel uit je tuin natuurlijk netjes op en ook de containers haal je uit het zicht. Wanneer je dit allemaal doet kun je een hogere vraagprijs hebben, bevestigd Van der Eijken makelaardij.

Goede foto’s zijn erg belangrijk

Investeren in een professionele woningfotograaf is absoluut de moeite waard. Of een potentiële koper namelijk de moeite neemt om jouw woning te komen bekijken, of sterker nog, erop te klikken voor meer informatie, is afhankelijk van de foto’s die je van jouw woning plaatst. Een goede woningfotograaf kan ervoor zorgen dat jouw huis echt goed uit de verf komt. Vaak regelt de fotograaf niet alleen mooie foto’s maar ook een video of een 360 graden tour van je huis. Dit zorgt er allemaal voor dat mensen sneller contact opnemen om jouw woning te bezichtigen. Je huis verkopen begint dus met goede foto’s. 

De geur in de woning

Op het moment dat potentiële kopers jouw huis komen bezichtigen of wanneer je een open huis dag hebt, doe je er goed aan om even kritisch te letten op de geur in de woning. Het reukvermogen is het meest dominante zintuig en is bovendien vaak verbonden aan onze emoties. Dat betekent dat je huis er nog heel mooi uit kan zien, maar als er een vieze geur in de woning hangt, zullen er toch mensen zijn die sneller afhaken. Het is dus belangrijk om een aangename geur in het huis te hebben. 

(41)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!