Kan ik een jacuzzi op mijn balkon laten plaatsen?

jacuzzi

 

Wil je graag een eigen spa, maar heb je geen tuin waar je deze in kunt plaatsen? Misschien heb je wel een balkon waar de jacuzzi op past. Vaak is dat namelijk heel goed mogelijk, maar je balkon moet dan natuurlijk wel aan een aantal eisen voldoen. In dit blog leggen we je uit hoe dat precies zit.

Een verplaatsbare jacuzzi

Woningen worden steeds meer ingericht op ontspanning van de bewoners. Dat is ook niet zo gek, want na een lange dag hard werken is ontspanning belangrijk en gezond. Het is fijn om de stress dan los te kunnen laten en even nergens meer aan te hoeven denken. Omdat een jacuzzi de ultieme manier is om mee te ontspannen, worden er ook steeds meer jacuzzi’s verkocht. 

Als je geen grote tuin hebt en ook geen mogelijkheden hebt om de jacuzzi bijvoorbeeld in de badkamer te plaatsen, wordt het echter een stuk lastiger. Het is gelukkig niet onmogelijk om een jacuzzi op je balkon te laten plaatsen. Er bestaan portable jacuzzi’s. Deze zijn klein en eenvoudig te verplaatsen, hiervoor is ook geen waterleiding nodig, want ze kunnen met de tuinslang worden gevuld. Vervolgens stop je simpelweg de stekker in het stopcontact en kun je genieten van je jacuzzi!

Kan het wel, een jacuzzi op je balkon?

Of het mogelijk is om een jacuzzi op jouw balkon te plaatsen, is moeilijk te zeggen. Ieder balkon is namelijk anders. Toch zijn er verschillende dingen waar je al op kunt letten als je een jacuzzi op je balkon wilt plaatsen. Laat je balkon altijd door een deskundige onderzoeken. In een spa gaat vaak wel 750 liter water, soms zelfs meer. Het gewicht van de jacuzzi moet daar ook nog bij opgeteld worden en je balkon moet daar natuurlijk stevig genoeg voor zijn. 

Het gewicht is het belangrijkste, maar je moet ook onderzoeken of de afvoer van het balkon is aangesloten op het riool. Je wilt het water van je jacuzzi namelijk ook een keer verversen. Als dit niet het geval is, zijn daar wel oplossingen voor, zoals het installeren van een pomp.

Een jacuzzi op je dakterras

Als je geen jacuzzi op je balkon kunt laten plaatsen, is het ook nog een optie om een jacuzzi op je dakterras te laten plaatsen. Natuurlijk is dit dakterras niet alleen van jou, wat betekent dat het handig is om dit met je buren te overleggen. Misschien kun je de jacuzzi wel gezamenlijk aanschaffen. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je dan ook de kosten kunt delen!

(69)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)