6 weetjes over raamdecoratie

Afgeschermde ramen

Van rolgordijnen tot shutters, houten jaloezieen en horren. Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie. Wil je dat de decoratie heel je raam bedekt of toch liever een gedeelte daarvan? Daarnaast zijn er heel veel verschillende soorten raamdecoratie en welke moet je dan kiezen? Om je een handje te helpen in de keuze van raamdecoratie, lees je hier de 6 weetjes over raamdecoratie.

Voor- en nadelen raamdecoratie
Aller eerst zijn er veel voordelen en ook nadelen te noemen over raamdecoratie. Verschillende stoffen en dekking spelen dan ook een belangrijke rol in de keuze van de juiste raamdecoratie. Weeg deze voor- en nadelen goed tegen elkaar af om goed in kaart te brengen wat ook de functie van je raamdecoratie is en of deze soort daaraan voldoet.

Passende raamdecoratie
Een van de belangrijkste criteria van raamdecoratie is dat het goed past. Niet alleen qua afmetingen, maar ook qua stijl van je woning. Is het een jaren 40 woning? Of juist nieuwbouw? Al deze aspecten spelen een rol bij het vinden van de juiste raambedekking. Daarnaast geeft raamdecoratie sfeer aan de woning.

Kleur van de raamdecoratie
Naast de juiste afmetingen van je raamdecoratie, speelt ook de vorm een ontzettend belangrijke rol bij de sfeer en uistraling van je woning. Er wordt vaak gekozen voor een veilige kleur zoals bijvoorbeeld wit. Maar juist een kleurtje kan je woning net dat beetje extra geven. Dit zorgt voor wat meer diversiteit en creativiteit van je woning. Daarnaast kan het de ruimte ook erg wam maken door bijvoorbeeld te kiezen voor een rolgordijn met een warme tint.

Tocht
Je zou er misschien niet gelijk aan denken, maar ook de dikte van de gordijnen of andere raamdecoratie zijn van belang. Hangt het voor enkel glas? Of juist dubbelglas? Ook dit zijn belangrijkeaspecten om mee te nemen in de overweging.

Lengte
De lengte van de raamdecoratie is een van de belangrijkste dingen om naar te kijken. Wil je dat de gordijnen die op de vloer hangen voor een hoog effect van de ruimte of juist iets kort, omdater een vensterbank onder zit.

Persoonlijk
Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf voor een persoonlijke touch zorgen van je raamdecoratie. Denk hierbij aan de afwerkingen van bijvoorbeeld de gordijnen. Van brede zijbiezen tot
borderranden niet is onmogelijk en laat je creativiteit lekker los gaan!

Heb jij al raamdecoratie voor je woning? Of ben je juist nog opzoek? Kijk dan hier  voor inspiratie op het gebied van raamdecoratie van Zonnelux.

(82)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!