Lampen trends van 2016

Wandlamp

Een lamp uitkiezen lijkt een van de simpelste taken. Toch is dit echter niet zo. Door het grote aanbod en de verschillende stijlen van de lampen kan je al gauw door de bomen het bos niet meer zien. Het is dan ook aan te raden om voor dat je begint aan je zoektocht naar de perfecte lamp jezelf af te vragen in welke stijl je je woning het liefst wilt inrichten. Het afgelopen seizoen hebben we veel staal, koper en industrieel gezien. Deze trend zet zich nog steeds voort. Toch zien we steeds meer nieuwe en opkomende trends zoals bijvoorbeeld de nude tinten. Niet alleen in de mode zien we dit terug, maar ook op het gebied van interieur. Lees hier de lampen trends van 2016 die je gaan helpen in de zoektocht naar jouw perfecte lamp.

Stijl en vormen

De vormen die we steeds meer zien terugkomen zijn geometrische vormen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een draadlamp met materialen zoals staal, draad of hout. Binnen deze trend komt het industriële gevoel nog goed naar voren door bijvoorbeeld te kiezen voor een stalen, bronzen of koperen kleur. Toch liever niet te stoer en edgy? Kies dan voor neutraal wit of zwart.
Naast de populaire koperen industriële lampen zijn ook de vintage industriële lampen helemaal van nu. Denk aan bijvoorbeeld oude koplampen waarbij de lampenkamp niet in 1 egale kleur is. Roest en slijtage plekken horen dan ook helemaal thuis bij deze stijl. Ook de wandlampen zijn weer erg opkomend in combinatie met hanglampen.

Kleur

Welke kleur je kiest is geheel afhankelijk van wat jij graag terug wilt zien binnen je woning. Tegenwoordig zijn alle lampen in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Maar welke trend zien we op het gebied van kleur dan veel terug? De kleur van dit seizoen is zonder twijfel lichtblauw. Daarnaast blijven de metaalkleuren een grote trend aangezien de industriële lampen nog erg in trek zijn. Ook de nude kleuren zijn helemaal terug van weggeweest. Denk hierbij aan bijvoorbeeld poeder roze of beige. Daarnaast creëren lichte meubels veel ruimte binnen je woning en is dit zeker aan te raden voor de wat kleinere kamers.

Materialen

De keuze voor materialen ligt ook dit seizoen bij natuurlijke materialen. Denk hierbij bamboe, hout en kurk. Deze materialen in combinatie met lichte tinten geven je woning een exotisch tintje. Kies voor groene planten voor de ultieme exotische sfeer.

Wat vind jij van deze woontrends? Zou jij een lamp van natuurlijk materiaal kopen voor in huis?

 

(147)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)