Nieuwe designradiatoren

Design radiator

Radiatoren worden over het algemeen gezien als een van de minst mooie elementen in een woning. Dit is niet voor niets, wie geniet er immers wel van de klassieke witte radiatoren in woon-, slaap- en badkamers? Toch is een radiator onmisbaar in uw woning, zeker tijdens de koude herfst- en winterdagen. Om uw radiatoren enigszins te verbergen kiezen steeds meer woningbezitters voor zogenaamde designradiatoren. Designradiatoren hebben dezelfde werking als een conventionele radiator maar zijn, zoals de naam wellicht al enigszins doet vermoeden, verpakt in een mooie design. Designradiatoren worden in verschillende modellen en formaten aangeboden, voor welk type designradiator kiest u in huis? Wij spraken met een loodgieter uit Ede over de mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden.

Verschillende soorten designradiatoren
Designradiatoren worden in verschillende modellen aangeboden. Naast radiatoren die van zichzelf een fraai design hebben, kunt u tevens kiezen voor kliksystemen waarmee u uw huidige radiatoren kunt behouden. Deze kliksystemen zijn vaak aanzienlijk goedkoper, daarbij hoeft u uw huidige radiatoren niet te vervangen. Een kliksysteem kunt u heel eenvoudig zelf op uw radiatoren bevestigen, door de combinatie van een metalen behuizing met kleine magneetjes. Deze magneetjes plaatst u eerst op uw huidige radiator, waarna u de behuizing aan de magneetjes vast laat klikken. De hulp van een loodgieter is hierbij dus niet noodzakelijk! Dergelijke systemen zijn eenvoudig online aan te schaffen, zodat u er zelfs de deur niet voor uit hoeft.

De kliksystemen worden in verschillende kleuren aangeboden, zodat u altijd een kleur designradiator vindt die aansluit bij de inrichting van uw woning. U wilt immers voorkomen, dat het contrast tussen uw radiator en de rest van uw interieur te groot wordt. Het kan leuk zijn om de kleur van de behuizing van de designradiator eens in de zoveel tijd te vervangen, bijvoorbeeld aan het einde van een bepaald seizoen. In de zomer kiest u voor een lichte behuizing, terwijl u in de winter een donkerder tintje kiest.

Designradiatoren voor woon-, slaap- en badkamers
Kiest u voor geheel nieuwe designradiatoren, dan is het belangrijk om rekening te houden met de radiatoren die specifiek voor een ruimte in huis bedoeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan designradiatoren die gericht zijn op een slaapkamer, radiatoren voor de badkamer en modellen voor de slaapkamer. Voor welke kamer in uw woning bent u momenteel op zoek naar een designradiator? Een designradiator kunt u zelf online bestellen, maar moet vaak door een erkende loodgieter bij u in de buurt worden bevestigd. Zo minimaliseert u de kans op complicaties, zoals lekkages rond de leidingen van uw radiatoren in huis.

Wilt u de radiatoren helemaal wegwerken in uw interieur? Wellicht biedt een vloerverwarming in dit geval de beste oplossing! Een vloerverwarming is geschikt voor een slaap-, woon- en badkamer in huis.

(1310)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)