Openhaardhout kopen

Soorten hout

Haardhout kopen kan tegenwoordig erg goedkoop, zeker online. Open haard hout is te verkrijgen in allerlei soorten. Dit is afhankelijk van het houtsoort. Elk houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Je kunt het hout grofweg onderscheiden in twee categorieën; hardhout en zachthout. Hardhout vat langzaam vlam, maar brandt ook een stuk langer. Zachthout is het tegenovergestelde en brand erg snel en is dus ook snel verkoolt.

Goed haardhout zorgt ervoor dat de openhaard kwalitatief goed blijft. Een goedkope open haard kan erg lang mee bij het juiste brandhout. Pas goed op je geld, maar ook op de kwaliteit bij het kopen van hout voor je open haard!

Haardhout kopen

Waar moet je dan precies op letten als je haardhout gaat kopen? Er zijn zo ontzettend veel aanbieders en webshops die openhaardhout aanbieden. Het eerste punt waarop je moet letten is net vertelt; het houtsoort. Het tweede punt waar je goed op moet letten is de hoeveelheid hout. Dit klinkt erg simpel, maar door verschil in inhoud kan de prijs sterk verschillen. Zo kan het hout los of vast gestapeld zijn. Bij vast gestapeld hout heb je soms wel een kuub meer haardhout als bij los gestort hout. Ook is het mogelijk om rondhout te bestellen, je krijgt dan hele stammen geleverd en geen blokken hout. Dit soort hout wordt geleverd in sterres, dat is 1 bij 1 bij 1 meter gestapeld.

Als je online gaat kopen is het ook zeer belangrijk of er verzendkosten zijn. Webwinkels houden je snel voor de gek door lage prijzen te laten zien en vervolgens hoge verzendkosten te rekenen. En leveren ze wel landelijk of alleen lokaal?

Het laatste punt waar je goed op moet letten is op hoe het hout is gedroogd. Er zijn twee methodes: oven gedroogd hout en natuurlijk gedroogd hout. Als het hout oven gedroogd is is de kwaliteit van het hout hoger. Door met al deze punten goed rekening te houden kun je het beste het aanbod van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Wil je het hout goed opslaan bij je open haard? Op Openhaardaccessoires.store vind je diverse houtopslag producten voor bij de haard. Handig en het staat nog mooi ook!

(195)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)