Smarthome: techniek om ons veilig en comfortabel te voelen

Techniek maakt tegenwoordig veel mogelijk, en kan ons helpen het leven prettiger te maken. Het slim toepassen van techniek kan veel tijd schelen, ontlasten en het gevoel van veiligheid in huis vergroten. Alle toepassingen die processen in een woning automatiseren met behulp van technologie, vallen onder de noemer smarthome. Denk hierbij aan beveiligingssystemen en het verwarmen of koelen van het huis, maar ook slimme apparaten en gadgets zoals automatische stofzuigers en een koelkast die bijhoudt hoeveel voorraad er nog is van een product.

Smarthome met huisbeveiliging

Het toepassen van smarthome-technieken kan ons op een aantal gebieden veel zorgen uit handen nemen. Een goed beveiligingssysteem in huis, zal de veiligheid vergroten. Goede sloten alleen schrikken een inbreker niet meer af. Als je huis beveiligd is met een alarmsysteem en camerabewaking voel je je een stuk veiliger. Met een alarmsysteem van Feenstra, weet je dat er altijd techniek in huis is die je bezittingen in de gaten houdt. Als het alarm afgaat krijg je een push-notificatie op je mobiel en krijgt de meldkamer een melding.

Waar je ook bent de controle behouden

Het beveiligingssysteem kan gekoppeld worden met een app op je mobiel. Daarmee kun je in het geval van camerabewaking de camerabeelden bekijken en het camerasysteem op afstand aan- of uitzetten. Je kunt ook instellen of de camera alleen bij beweging filmt of continu. Met de app kun je op elk moment live meekijken naar de beelden van de camera’s. De beelden zijn tot twee weken terug te bekijken. Door deze koppeling met de mobiele telefoon kun je altijd, waar je ook bent, in verbinding blijven met je woning en kun je het systeem instellen zoals je wilt.

Het slimme huis dat energie bespaart

Met smarthome-technologie kun je je huis slimmer maken en zo je energierekening verlagen! Met een slimme thermostaat van Feenstra heb je niet alleen het gemak van een warm huis als je opstaat of thuiskomt, maar je kunt hem ook zo instellen dat hij zich aanpast aan jouw bezigheden. Dit helpt ook om zuiniger en efficiënter te leven. Ga je bijvoorbeeld de deur uit, dan registreert de thermostaat dit door GPS lokalisatie van je mobiel en zet automatisch de verwarming laag. Je hebt er geen omkijken meer naar en toch bespaar je zo energie. De thermostaat is heel gemakkelijk te besturen met een app op je mobiel.

Systemen die leren

Deze samenwerking tussen technologie thuis en apps op je mobiele telefoon maken de systemen heel interactief. Je kunt zelf van alles instellen en zo alles laten werken, zoals dat bij je past. Maar de systemen kunnen ook leren: zo kan de thermostaat bijvoorbeeld leren op welke dagen je lang weg bent, of juist kort. Hij registreert de aanwezigheid van mensen en kan daardoor de cv-ketel zo efficiënt mogelijk aansturen.

Je smarthome neemt je werk uit handen

Niet alleen zijn er smarthome-technologieën om ons leven zuiniger en veiliger te maken, maar ook om ons werk uit handen te nemen. Het is mogelijk om techniek te gebruiken om ’s ochtends automatisch je gordijnen open te doen (handig als je moeilijk wakker wordt!) en een koffieapparaat te gebruiken dat stipt om 7 uur de koffie warm heeft staan. Mens en techniek werken in een smarthome samen om veiligheid, gemak en zuinigheid te vergroten. Het slimme huis is niet meer iets van de toekomst, het is er nu. En het leven wordt er alleen maar beter op. Kies ook voor een smarthome, en kijk op feenstra.com om de verschillende kwaliteitsproducten van Feenstra aan te schaffen.

(45)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)