De bekendste spreekwoorden met het woord gras

Hoeveel spreekwoorden met het woord gras kun je zo uit je hoofd opnoemen? Denk goed na, want er zijn toch wel een aantal spreekwoorden waarin het woord gras voorkomt. Dus neem je tijd en denk goed na: Hoeveel spreekwoorden kun je zo uit je hoofd opnoemen? Als je achttien spreekwoorden kunt opnoemen, dan weet je ze allemaal. Er zijn namelijk achttien spreekwoorden die het woord gras bevatten, maar welke spreekwoorden zijn dit en wat is de betekenis van deze spreekwoorden? In dit artikel bespreken wij de bekenste spreekwoorden met het woord gras.

grasEén van de meest bekende spreekwoorden
met het woord gras is het spreekwoord ‘Bij de buren is het gras altijd groener’. De betekenis van dit spreekwoord is dat bij de buren altijd alles beter lijkt. Dit heeft dan ook vooral te maken dat zij de vuile was niet buiten hangen en het hierdoor beter lijkt. Ook ‘buurmans gras is altijd groener’ en ‘het gras aan de andere kant van de heuvel is altijd groener’ hebben dezelfde betekenis. Een ander spreekwoord dat je zeker kent is: ‘Er schuilt een addertje onder het gras’ en betekent dat er meer risico aan verbonden is dan zoals het doet blijken. Ook het spreekwoord ‘iemand het gras voor de voeten wegmaaien’ is een bekend spreekwoord en betekent dat je iemand alle kansen ontneemt.

Er zijn toch ook een aantal spreekwoorden met het woord gras die minder bekend zijn. Heb je weleens gehoord van het spreekwoord ‘te hooi en te gras’? De betekenis van dit spreekwoord is dat er geen specifiek plan is of een vorm van regelmaat. Ook is een minder bekend spreekwoord ‘gras gaat niet harder groeien als je eraan trekt’ en betekent dat je dingen soms de tijd moet geven. Ook ‘ik kan het gras horen groeien’ ken je misschien niet en betekent dat het ergens enorm stil is. Je kunt dus wel concluderen dat er voldoende spreekwoorden met het woord gras zijn!

Spreekwoorden met gras komen dus vaker voor dan je had gedacht. Krijg je nu geen zin om aan de slag te gaan in de tuin? Gras aanleggen is namelijk helemaal niet zo moeilijk als gedacht! Je kunt het eenvoudig zelf leggen of heb je spreekwoordelijk het gras in je knieën? Dan kun je het uiteraard ook laten leggen. Bij Lageman Graszoden beslis jij of je het zelf wilt leggen of dat je het wil laten leggen. Meer weten? Kijk dan op onze website!

(927)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)