Woninginbraak voorkomen

Inbraakpreventie

Veilig wonen en werken in een omgeving met weinig criminaliteit. Het risico op woninginbraak is nagenoeg niet uit te sluiten. Je kan een aantal preventieve maatregelen nemen om de kans op inbraak te minimaliseren. Desondanks valt een inbraak vaak te wijten aan een deur of raam dat niet op slot is. Zelfs overdag doen inbrekers pogingen kostbaarheden uit uw woning mee te nemen. Zorg er dus voor dat deuren en ramen op slot zijn zodra je het huis verlaat. Zodra het deuren en ramen afgesloten zijn is een goed deurbeslag en sluitwerk een vanzelfsprekendheid. Dit geldt ook voor bedrijven. Echter is het voor grote bedrijven soms moeilijk in de gaten te houden wie wel en wie niet in het bedrijf werkt. Ook kleine bedrijven gevestigd in een gebouw, waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn. Een goede veiligheidscontrole is hierbij belangrijk. Denk aan een check-systeem met pasjes en pincodes voordat je het pand in kunt komen, aanvang bij een receptioniste en cameratoezicht.

Inbraakpreventie maatregelen

Voor woningen en bedrijven is camerabeveiliging een goed hulpmiddel om de kans op inbraak te minimaliseren. Bij een inbraak kan men met behulp van camerabeelden mogelijk een identiteit van de dader achterhalen. Hiernaast kunnen camerabeelden verzekeraars met overtuiging bevestigen dat er daadwerkelijk ook een inbraak is gepleegd. Dit helpt bij verkrijgen van een vergoeding van de verloren kostbaarheden. Zowel buiten en binnen bij de ingang kan je camera’s installeren om een optimale dekking te hebben om de kans op inbraak te minimaliseren.

Belangrijke kostbaarheden, zoals sieraden of grote bedragen contant aan geld, kan je het best veilig stellen in een kluis of brandkast. Er zijn kluizen te verkrijgen van klein, midden en groot formaat. Belangrijk is een certificaat om aan te tonen dat de kluis ook daadwerkelijk kwalitatief goed is en aan de hoogste eisen voldoen. Uiteraard is het ook belangrijk waar je de kluis installeert. Je wilt tenslotte niet dat de kluis direct in het oog valt van de inbreker. Ook kan je een kluis borgen in de grond of muur, zodat de kluis niet eenvoudig meegenomen kan worden. Vraag hierbij advies aan een full service kluizenwinkel.

Vooral bedrijven beschouwen specifieke documenten als kostbaarheden. Ondanks dat veel documentatie digitaal opgeslagen wordt, zijn er altijd nog belangrijke documenten fysiek aanwezig in het kantoor. In dit geval is het verstandig dergelijke documenten in een inbraak- en brandveilige brandkast op te slaan. Dus niet alleen bij diefstal, maar ook brand, zijn de documenten veilig.

(41)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!