Pictogrammen voor uw bedrijfspand

Verboden te roken

Wanneer u een bedrijfspand huurt, en het is vooral een groot pand, dan is het handig om met diverse aanduidingen aan te geven wat bijvoorbeeld plekken zijn, wat een verbod is of wat juist wel mag. Staat u op het punt om een nieuwe bedrijfspand te betrekken. Dan maken we hieronder een lijstje met pictogrammen op bordjes, waaraan u zoal kunt denken.

Niet-roken

Sinds inmiddels behoorlijk wat jaren geldt een rookverbod op veel plekken, waaronder bedrijfspanden. U kunt met een picogram dit bijvoorbeeld nogmaals benadrukken maar u kunt juist ook aangeven wanneer roken op een specifieke plek wel mag.

Nooduitgang

Wettelijk is het verplicht om over voldoende nooduitgangen te beschikken in uw pand. Geeft dit aan met een pictogram die uitleg dat het om een nooduitgang gaat. Zo herkennen mensen nog beter de uitgang en weten ze waar bij nood het pand kan worden verlaten.

Brandgevaar

Heeft u brandgevaarlijke spullen in uw bedrijfspand? Laat dit dan duidelijk zien een pictogram waarop een vlam is te zien. Dit is een algemeen en bekend teken dat iets brandgevaarlijk is. Ook dit is wettelijk verplicht, om dit duidelijk aan te geven.

Parkeerverbod

Geldt er op sommige plekken op uw buitenterrein een parkeerverbod. Ook hier zijn speciale borden en tekens voor. U kunt tevens aangeven waar juist wel geparkeerd mag worden. Zo voorkomt u dat mensen hun auto parkeren op een plek waar dat niet wenselijk is.

Blusapparaat
Stel, er is plotseling een brand in uw bedrijfspand. Dat is het verdomd handig (overigens ook verplicht) wanneer er een blusapparaat zich in het pand begeeft. Geef dit aan met het algemene pictogram waarop een blusapparaat te zien is.

EHBO
In elke bedrijfspand moeten EHBO spullen aanwezig zijn. Dit voor het geval wanneer er iemand gewond raakt. Je kent het vast wel: zo’n kastje dat aan de muur hang met alerlei ziekenhuisspulletjes erin. Dit wordt altijd aangegeven met een sticker waarop de letters EHBO staan. Zo hoeven mensen nooit te zoeken naar de spullen.

Bent u op zoek naar ICT pictogrammen voor de bordjes in uw pand. In deze webshop kunt u pictogrammen voor uw bedrijfspand online bestellen.

(69)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)