Waarom bedrijfskleding? Nou daarom!

Bedrijfskleding is belangrijk voor een onderneming. Niet alleen geeft bedrijfskleding een bepaalde uitstraling aan het personeel, maar vaak speelt ook veiligheid een belangrijke rol. Wilt u bedrijfskleding gaan aanschaffen, maar bent u er niet van overtuigd of bedrijfskleding bij uw onderneming past? Of wilt uw personeel liever hun eigen kleren dragen? Lees dan snel verder en ontdek waarom u en uw personeel het beste bedrijfskleding kunnen dragen!

Allereerst is bedrijfskleding belangrijk voor de uitstraling van het bedrijf. Door bedrijfskleding is uw personeel daarnaast snel te herkennen als uw klanten vragen hebben, ook straalt het personeel allemaal hetzelfde uit en biedt bedrijfskleding een bepaalde samenhorigheid. De klant zal gemakkelijker het personeel herkennen waardoor zij ook sneller het personeel kunnen aanspreken. Voor het personeel betekent het vaak dat het een vorm van gelijkheid biedt.

Voor sommige personeelsleden biedt bedrijfskleding een samenhorigheid. Iedereen heeft namelijk hetzelfde aan, waardoor ook niet meer gesproken kan worden dat het ene personeelslid misschien minder representatief is dan het andere personeelslid. Iedereen heeft namelijk hetzelfde aan. Dit biedt ook de kans dat personeel meer verbonden zal zijn met het bedrijf.

Door deze samenhorigheid te versterken betekent dat personeelsleden zich meer verbonden zullen voelen met het bedrijf zelf. Ze zijn door de bedrijfskleding daadwerkelijk een onderdeel van de organisatie en dit kan ook verder leiden tot een grotere loyaliteit aan de onderneming. Het personeel zal dan ook met trots de bedrijfskleding dragen en dat zullen zij op de werkvloer naar de klanten ook uitstralen.

Daarnaast kan bedrijfskleding ook bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer. Bedrijfskleding kan namelijk naast de representatieve functie ook een functionele functie hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het verplicht is om bepaalde bedrijfskleding te dragen om aan de wettelijke veiligheidseisen te voldoen. Daarnaast kan het ook zijn om de hygiënische eisen die aan het personeel worden gesteld. Dit kan soms wettelijk zijn vastgesteld, maar het kan ook door het management van het bedrijf worden verplicht.

Al met al ervaart het personeel bedrijfskleding helemaal niet als negatief. Integendeel zelfs! Zoals hierboven al is beschreven brengt het niet alleen samenhorigheid en gelijkheid in een onderneming, ook kan de loyaliteit naar het bedrijf verder toenemen. Voor de klant is het eenduidigheid en straalt het vertrouwen uit. Kortom, kies voor bedrijfskleding voor uw onderneming. Mochten er toch een aantal personeelsleden niet geheel positief tegen deze verandering staan? Geef ze tijd om aan het idee te wennen en als ze eenmaal gewend zijn aan de verandering, dan willen zij niet anders meer!

(369)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)