Brandwerende kasten, de redder in nood

Een kluis

Een angst voor iedereen is wel het afbranden van je huis of bedrijf. Naast de gehele schade aan het gebouw, de mentale schade van het afbranden van je droomhuis/ bedrijf is er ook nog schade of compleet verlies van de belangrijke documenten, gegevens of spullen die zich op dat moment in het pand bevonden. Hier zijn echter oplossingen voor te vinden.

Brandwerende kluizen

Een brandwerende kluis/ brandkast is gemaakt om, vrij logisch, hetgeen dat in de kluis zit te beschermen tegen het vuur dat zich eromheen ontwikkelt. Naast de bescherming tegen brand beschermt zo een brandwerende kluis de spullen die daarin zitten ook tegen vocht (wat logisch is aangezien er met blussen vocht wordt gebruikt), puin en ook de temperatuur. Wat betreft de bescherming tegen brand hebben de brandwerende kluizen verschillende gradaties. Zo biedt een brandwerende kluis, afhankelijk van het materiaal, weerstand tegen de brand voor een looptijd van 30, 60, 90 of 120 minuten. Het is dus wel van belang dat de kluis waar mogelijk zo snel mogelijk uit de brand wordt gehaald. Bij de specificaties van de kluis worden deze minuten aangegeven. Deze minuten geven aan dat rond die tijd er pas kritische temperaturen of relatieve vochtigheid de kluis binnendringt.

Brandwerende archiefkasten

Een brandwerende archiefkast/ dossierkast is vooral handig voor in een kantoor. Doordat in een archiefkast meestal belangrijke (personeels) dossiers, contracten en andere belangrijke documenten worden bewaard, is het van belang dat deze ook veilig zijn in het geval van brand. Over het algemeen zijn de brandwerende archiefkasten ook zo gemaakt dat deze inbraakwerend zijn. Ook bij deze brandwerende archiefkasten is het weer mogelijk te kiezen voor een brandveiligheid van tussen de 30 en 120 minuten. Dit hangt weer af van de kwaliteit en specificaties van de brandkast. Doordat de archiefkasten met een langere brandveiligheid ook duurder zijn is het ook verstandig om te kijken naar wat voor documenten je in deze brandwerende archiefkasten wilt plaatsen. Mochten er documenten zijn die eigenlijk niet zo belangrijk zijn is het mogelijk om voor een archiefkast te kiezen met een kortere brandveiligheid duur. Voor de belangrijkste documenten is het toch wel aan te raden om te investeren in een brandwerende archiefkast met de langste brandveiligheid duur.

Niemand wordt er beter van wanneer zijn of haar huis/ bedrijf in vlammen opgaat. Wel is het mogelijk om de schade te beperken door een brandwerende kluis of archiefkast aan te schaffen om zo de schade te beperken. Hierdoor is dit een investering die het overwegen meer dan waard is.

(69)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)