Cursus projectmanagement: welke software?

Project management

Projectmanagement is iets wat makkelijker kan worden gemaakt door software en tools. Maar welke software moet je nou gebruiken? De juiste keuze maak je op basis gebruiksgemak van de software. Je vindt in dit artikel een aantal tips die jou gaan helpen bij het maken van je keuzes.
Bepaal de behoeften
Deze stap lijkt en klinkt logisch, maar toch vergeten veel mensen hiermee te beginnen. Wat heb je nou echt nodig? Bekijk heel specifiek hoe jouw projecten worden gedraaid. Kijk bijvoorbeeld naar of je projecten vooral intern zijn of wordt er ook met externe factoren gewerkt? Stel jezelf deze vragen op alle gebieden die voor jou gelden en kom erachter wat voor jouw projectmanagement nodig is.
De cloud
Overweeg om voor cloud-based programma’s te kiezen, deze zijn vaak zeer gemakkelijk in gebruik met grotere groepen van mensen. Dit omdat iedere gebruiker het systeem kan benaderen op verschillende locaties en apparaten. Vaak zijn de programma’s altijd up-to-date en wordt er snelle service verleend wanneer er iets mis is.
Gebruiksgemak
Het is belangrijk dat de software past bij hoe jouw organisatie werkt. De gebruiksvriendelijkheid is zeer belangrijk. Jouw medewerkers moeten er waarschijnlijk ook in kunnen werken, dus zorg dat je deze factoren te allen tijde meeneemt in je keuze. Daarnaast is het belangrijk dat de software aanpasbaar is naar jouw business. In sommige gevallen is de software niet flexibel en moet je jouw manier van werken in je organisatie aanpassen. Dit is niet de bedoeling.
Schaalbaarheid
Wanneer je software aanschaft doe je een investering, het is belangrijk dat de software mee kan groeien met je organisatie. Kies daarom altijd voor een programma die oplossingen bied bij de start maar ook in een later stadium.
LearnIt biedt een cursus projectmanagement aan waar je beter inzicht kan krijgen in jouw behoefte en het aanbod op de markt, neem hier eens een kijkje op de website.

(68)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)