Een restaurant beginnen

Horeca apparatuur

Het is een droom voor veel mensen om een eigen horecabedrijf te starten Ze hebben passie voor koken en vinden het leuk om gasten naar hun zin te maken. Er komen veel zaken bij kijken om te succesvol horecaonderneming op te zetten. Om te beginnen moet er een ondernemingsplan worden gemaakt.Wat voor concept ga je ontwikkelen? Hoe regel je de financiën? Welke vergunningen heb je nodig en hoe kom je aan deze vergunningen, aan welke eisen moet je voldoen om die vergunningen te krijgen. Je krijg te maken met regels en wetten waar je als horecaonderneming moet voldoen.

Vergunningen

Wanneer je een locatie hebt gevonden waar je graag je horecabedrijf wil starten is het goed om eerst bij de gemeente langs te gaan om een bestemmingsplan te regelen. Zeker wanneer je grote verbouwingsplannen hebt zowel aan het gebouw zelf en aan de directe omgeving. Je zult hiervoor van de gemeente namelijk een vergunning moeten aanvragen of het niet in strijd is met de regels ruimtelijk ordening. Wanneer je goedkeuring hebt kun je aan de slag. Er zijn nog meer vergunningen waar je rekening mee moet houden;

– Milieubeheer: Wanneer je een restaurant hebt moet je aan een aantal milieuvoorschriften houden. Deze zijn gericht op energie en afvalstoffen. Hier is voor sommige steden en speciale vergunning nodig maar bij de meeste gemeentes volstaat al een melding.

– Exploitatievergunning: In elke gemeentes zijn de regels hiervoor anders. Vooral in grote steden moet je rekening houden met deze vergunning dit is bedoeld voor openbare orde, veiligheid en zedelijkheid in de omgeving van openbare inrichtingen.

Horeca apparatuur

De inrichting van je horeca is een belangrijk onderdeel bij het slagen van je onderneming. Je horeca moet mensen uitnodigen om bij je te komen eten. Met een paar simpele stoeltjes en tafels ga je het namelijk niet redden. Mooie horeca meubilair nodigt je potentiële klanten meer uit om te komen eten. Denk goed na hoe je ruimte gaat inrichten en hou ook rekening mee dat het praktisch ingericht wordt. Dat er genoeg ruimte tussen de tafels zitten, je personeel moet makkelijk bij alle tafels kunnen komen. Zorg voor juiste horeca keukenapparatuur, de spullen dienen van goede kwaliteit te zijn voor je koks. In de keuken worden de apparaten veel gebruikt. De keukenapparatuur zijn nodig om het grote hoeveelheid productie aan te kunnen.

(69)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)