Faciliteiten voor ondernemers

Ondernemen

Als ondernemer wil je groeien in omzet, winst en marktaandeel. Kansen onderzoeken en risico’s nemen. Dit is wat een ondernemer doet. Productdevelopment en marktverbreding. Groeien als ondernemer betekent een groter wordende kantoorruimte en steeds meer personeelsleden die taken overnemen. Voordelen maar ook zorgen. Als ondernemer wil je controle en grip houden op zaken en taken. Verantwoordelijkheid en taken overdragen vertrouwde handen is noodzakelijk om niet overspannen te raken. Denk aan het IT netwerk, kantoormeubilair, het schoonmaken van het bedrijfspand en personeelszaken. Waar moet je opletten als je gaat groeien?

Schoonmaken voor bedrijven

Werk uitbesteden aan personeel of derden is noodzakelijk op groei te realiseren. Als bedrijf heb je een of meerdere toilet ruimtes, een keuken, cafeteria of lunchruimte. Alle moet schoongehouden worden voor een goede hygiene en voorbij komende klanten niet af te schrikken. Je kan de werkzaamheden zelf doen, maar hierdoor zal je aandacht verliezen op werkelijke ondernemers zaken. Schoonhouden van bedrijfspanden kan je laten door een schoonmaakbedrijf in jouw regio.

IT Netwerk

Elk bedrijf werkt met computer. Digitaal opslaan van documenten en het werken via de cloud. Goed internet, een veilig computer netwerk en back-up van data is hierbij onmisbaar. Een back-up maken van vertrouwde gegevens kan zo eenvoudig zijn als een externe harde schijf. Als je op grotere schaal opslag zoekt en digitale veiligheid kan je het werk uitbesteden aan een beveiligings- of IT bedrijf.

Personeelszaken

Het managen van personeel is een taak op zich. Er is een groot verschil tussen enkele personeelsleden of tientallen personeelsleden. Hiervoor heb je een Personeels- of Human Resource (HR) manager nodig die voorwaarden opstelt en tevredenheid waarborgt bij het personeel. Denk aan vakantiedagen, ziekte, kantoormeubilair en eventueel een auto van de zaak. Een HR manager neemt taken over personeelszaken van je over. Hierdoor kan je gefocused te werk gaan met omzet, winst, productdevelopment en marktaandeel. Iemand vertrouwen die taken van je overneemt is heel erg belangrijk. Op deze manier kan je weer een stuk verder groeien als ondernemer, waardoor je uiteindelijk kan uitgroeien tot bijv. een multinational als Unilever.

(121)

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Eva de Bisk en ik blog over van alles en wat nog meer. Bisk Blogt!

Laatste berichten van de Bisk (toon alles)